Twitter Buttons

Κυριακή 31 Ιουλίου 2011

Επίγειος παράδεισος και taxi fashion


Το ομορφότερο μέρος του πλανήτη, ο παράδεισος επί της γης. Ότι μεταξύ μας η Ελλάδα θεωρείται το ομορφότερο μέρος του πλανήτη είναι δεδομένο. Μόνοι μας κάναμε τα καλλιστεία, μόνοι μας ψηφίσαμε. Μην φανταστείτε φυσικά πως εννοούμε, την Λάρισα, την Κοζάνη ή καμιά άλλη ηπειρωτική πόλη. Όχι, όχι, τα νησιά εννοούμε. Για το γεγονός πως οι ηπειρωτικές πόλεις μας χτυπάνε top 10 στην λίστα των ασχημότερων πόλεων του πλανήτη δεν μας νοιάζει και πολύ. Μας νοιάζουν οι νησάρες μας. Δεν έχει σημασία αν 9 μήνες τον χρόνο, και η πολιτεία και οι κάτοικοι της ηπειρωτικής Ελλάδας τα έχουν γραμμένα στα αρχίδια τους. Τα καλοκαίρια τα αγαπάμε, τα θέλουμε ξανά δικά μας, πως αλλιώς θα ήμασταν η πιο όμορφη χώρα του πλανήτη;


Βέβαια η ανωμαλία των ελλήνων το καλοκαίρι δεν σταματά εκεί. Απίστευτα κουρασμένος όλο το χρόνο ( ο καημένος ζει στην χώρα με τις περισσότερες αργίες στον πλανήτη), ο έλληνας χρειάζεται να φορτίσει της μπαταρίες του. Ναι, έτσι ονομάζεται όταν 5 εκατομμύρια αθηναίοι μοιράζονται σε 50 λιλιπούτια νησάκια, επαναφόρτιση μπαταριών. Η αλήθεια είναι πως επαναφόρτιση μπαταριών σε ελληνικό νησί δεν έχει καταφέρει να κάνει κανείς. Τα δύσκολα ξεκινάνε από την Αθήνα ακόμα (από άλλο μέρος της Ελλάδας δεν το συζητάμε, και μόνο το να φτάσεις στην Αθήνα θέλει δάνειο). Σαν ένα αρρωστημένο platform game σε κάθε level συναντάς και διαφορετικές δυσκολίες. Μην το βάλεις κάτω όμως, η επαναφόρτιση σε περιμένει.

Πρώτα πρέπει να βρεις πως θα πας στον Πειραιά. Εύκολο θα πεις. Για δοκίμασε όμως. Χρειάζεται πρώτα να περάσει το boss του level 1 που λέγεται «ταρίφες». Ναι, αυτοί οι άνθρωποι που καταφέρνουν να συναγωνίζονται τους αστυνομικούς στην πρόκληση κοινωνικής αντιπάθειας. Μην μπερδευτείς από τις παλικαρίσιες κορμοστασιές και τους πύρινους λόγους τους. Δεν είναι, πλέον, αυτοί οι εκπληκτικά εξυπηρετικοί και επαγγελματίες άνθρωποι που σε εξ-υπηρετούν όλο τον χρόνο. Το παράλογο μέτρο της απελευθέρωσης του επαγγέλματος τους, τους έκανε αγροίκους. Απειλούν πως αν δεν δικαιωθούν θα αρχίσουν να κλέβουν τους τουρίστες! Θα παίρνουνε μόνο όποιον πελάτη πάει σε προορισμό που τους βολεύει! Θα κάνουν 4πλες ταρίφες με άτομα που πάνε σε άσχετα μέρη! Θα εφευρίσκουν χρεώσεις (συγνώμη μαντάμ, αλλά επειδή άλλαζα όλες τις ταχύτητες με την σειρά είναι συν 1 ευρώ)! Αυτά λένε πως θα κάνουν αν δεν δικαιωθούνε, σε εμάς φυσικά μοιάζουν σενάρια επιστημονικής φαντασίας και μας προκαλούνε ανατριχίλα.

Όμως στο θέμα μας, πως θα τους αποφύγετε, αφού στο όνομα του δίκαιου αγώνα δεν αφήνουν κανέναν να κάνει διακοπές. Οδοφράγματα, λάδια στους δρόμους και άλλες εκπλήξεις είναι τα μεγαλύτερα όπλα τους. Δεν μπορείς να τους αποφύγεις, δεν μπορείς να τρέξεις. Η λύση είναι μία, ανοίξτε την ντουλάπα σας, βρείτε το χειρότερο πουκάμισό σας, φορέστε το αλλά μην κουμπώσετε τα 4 πάνω κουμπιά. Πάρτε τηλέφωνο την μαμά σας και ρωτήστε την που είναι ο βαφτιστικός σας σταυρός. Φορέστε τον και μαζί ότι άλλο χρυσό βρείτε σε αλυσίδα. Στην συνέχεια, αν δεν είστε ήδη αρκετά τριχωτός, κόψτε μερικές τρίχες από τα μαλλιά σας και κολλήστε τες στο στήθος, ότι μείνει το κάνετε μουστάκι. Το βράδυ πριν ξεκινήσετε για τον Πειραιά βάλτε να παίζει Βασίλης Τερλέγκας, η υπνοπαιδεία γεμάτη Βασίλη θα σας κάνει να μουρμουρίσετε το τραγούδι όλη την μέρα και θα δώσει μια νότα ρεαλισμού.

Η κρίσιμη μέρα φτάνει. Ετοιμάζεται τα πράγματα σας, φοράτε τα ρούχα που αναφέρουμε πιο πάνω, συμπληρώνετε με ένα καλό πέδιλο και ξεκινάτε. Το βασικότερο κομμάτι όταν θα πρέπει να περάσετε τους ταξιτζήδες είναι να μην αγχωθείτε. Θυμηθείτε, αν σας κάνουν την οποιαδήποτε ερώτηση που θα σας μπλοκάρει πείτε τους απλά «αδερφέ, τι ομάδα είσαι;» Αυτό θα τους βραχυκυκλώσει, καθότι προγραμματισμένοι να το απαντάνε και θα σας δώσει λίγο χρόνο. Για να θολώσετε ακόμα περισσότερο τα νερά και να είστε όσο πιο ρεαλιστικοί γίνεται, κρατάτε στα χέρια σας το μεγαλύτερο GPS που θα βρείτε, όμως προσοχή! Πρέπει πάντοτε να το έχετε κλειστό και να μην ξέρετε πως δουλεύει. Τέλος αγοράστε μια θήκη κινητού που δένεται πάνω στην ζώνη του παντελονιού, συνδέσετε και το πιο έντονο handfree με καλώδιο που θα βρείτε και είστε έτοιμοι. Αν σας ρωτήσουνε τι έχετε μέσα στην βαλίτσα απαντήστε «Άσε ρε με τον μαλάκα τον Ραγκούση, θα μας κλείσει το σπίτι, μέχρι τέλος θα πάμε ρε» και απομακρυνθείτε φανερά αγανακτισμένος. Μόλις πλησιάσετε σε απόσταση βολής από το πλοίο τρέξτε με όλη σας την δύναμη και ευχηθείτε να προλάβετε.

Μόλις μπείτε μέσα στο πλοίο θαυμάστε ένα λεπτό την τεχνολογία αιχμής του 1960, κάντε μία βόλτα στο άνετο κατάστρωμα (αν ψάξετε καλά μπορείτε να βρείτε το όνομα του παππού και της γιαγιάς σας με L.F.E. αφού το πλοίο είναι ακόμα το ίδιο). Αν σας πιάσει μια λιγούρα, τότε μπορείτε να ξεγελάσετε την πείνα σας με ένα τοστ από το κυλικείο. Τα κυλικεία των πλοίων γνωστά για τις γκουρμέ δημιουργίες τους επιλέγουν μόνο κασέρι από γάλα λάμα και αλλαντικά από κρέας στρουθοκαμήλου, δεν εξηγείτε αλλιώς το γιατί κοστίζουν  5 ευρώ. Συνοδέψτε το τοστ σας ιδανικά με έναν διαμαντοφραπέ, δεν έχει καμία διαφορά από τον απλό φραπέ εκ πρώτης όψης, όμως τα ψήγματα διαμαντόσκονης που προστίθενται στο τέλος εκτοξεύουν την τιμή στα 6 ευρώ!

Αφού φτάσετε στο νησί, αγνοήστε τους ξενοδόχους που σας ορμάνε ουρλιάζοντας πανσιόν-κονσομασιόν-αμπραγιάζ και λοιπές εξυπνάδες και κατευθυνθείτε αμέσως στο ξενοδοχείο κελεπούρι που κλείσατε. Γίνετε μάρτυρες στο πόσο διαφορετικό μπορεί να δείχνει ένα ξενοδοχείο σε φωτογραφίες σε σχέση με την πραγματικότητα. Το υπέρδιπλο κρεβάτι έγινε –δύο αρχαία μονά κρεβάτια κολλημένα-, η θέα στην θάλασσα έγινε –βλέπω το απέναντι ξενοδοχείο στα 3 μέτρα- (μάλλον μέχρι χτες έβλεπε θάλασσα, αλλά σήμερα ξεπήδησε ένα καινούργιο ξενοδοχείο και έκοψε την θέα), το δίπλα στο κύμα ισχύει αλλά όπως μάθατε μόνο σε περίπτωση τσουνάμι (τι παραπονιέστε, κύμα δεν είναι και αυτό;) και φυσικά η τιμή σκέτο κελεπούρι, με 150 ευρώ δώρο 2 φέτες μαρμελάδα στην τιμή.

Καταπίνετε τις μικροαναποδιές και ετοιμάζεστε για τον λόγο που ήρθατε, την χαλάρωση στην παραλία. Αφού λαδώσετε τον παρκαδόρο, μήπως και βρείτε να παρκάρετε, αφού λαδώσετε τον υπεύθυνο ξαπλωστρών, αφού λαδώσετε και την κορμάρα σας, επιτέλους ώρα για χαλάρωση. Αγνοείστε την ένταση της μουσικής, μην ανησυχείτε για μερικά μπαλάκια τένις που θα σας χτυπήσουν, τι και αν δεν μπορείτε να βουτήξετε στην θάλασσα αφού λόγο πολυκοσμίας πρέπει να περιμένετε σε ουρά με χαρτάκι; Είστε στην πιο όμορφη χώρα του πλανήτη. Κοιτάξτε γύρω σας, οκ ανάμεσα στον κόσμο, δείτε την υπέροχη κυκλαδίτικη φύση (πουρνάρια), περπατήστε στα σοκάκια. Πόσο μακρινή μοιάζει η μπλοκαρισμένη Κηφισίας τώρα που είστε εδώ στο παραδοσιακό σοκάκι με το 1,5 μέτρα πλάτος και την πυκνότητα 300 άτομα ανά τετραγωνικό, πόσο μακρινή μοιάζει η τρέλα της πόλης.

Η νύχτα φτάνει μα τα νησιά δεν κοιμούνται, κάνε μια βόλτα στα κλαμπς, δες τους κάγκουρες, δες τις χαζογκόμενες, τους μεθυσμένους τουρίστες, πιες την 12ευρη ποτό-μπόμπα, ξέρασε στο παραδοσιακό σοκάκι. Έτσι περνάνε οι μέρες, και η φόρτιση χτυπάει κόκκινο. Όσο περνάνε οι μέρες παρατηρείς και κάτι άλλο, πως μετά την 3 μέρα η βαρεμάρα χτυπάει κόκκινο, δεν υπάρχει απολύτως τίποτα να κάνεις (εκτός αν είσαι μπακούρι που κάθε μέρα λες «σήμερα είναι η μέρα μου, 15 μέρες είμαι εδώ, σήμερα κάποια θα μου κάτσει δεν μπορεί»), τα λεφτά σου έχουν τελειώσει, η παρέα δεν έχει κάτι άλλο να πει. Κάνεις υπομονή 4 μέρες ακόμα και γυρνάς πίσω στην πόλη, όλα σου φαίνονται τόσο μαγικά. Ευτυχώς σου έμειναν 2 μέρες μέχρι να γυρίσεις στην δουλειά για να χαλαρώσεις από τις διακοπές σου. Βέβαια και του χρόνου την ίδια μαλακία θα κάνεις, θα πας αυγουστιάτικα σε ελληνικό νησί, οπότε σταμάτα να γκρινιάζεις.

Gazoziκη συμβουλή, οι άδειες είναι για διακοπές στο εξωτερικό, για τουρισμό. Εκεί που όλα θα σου φαίνονται υπέροχα, εκεί που το καθετί θα σου φαίνεται αξιοθέατο. Για να βλέπεις όσο περισσότερα μέρη μπορείς και να ρουφάς εμπειρίες. Και μια μέρα να κοιμηθείς καλά οι μπαταρίες φόρτισαν, δεν χρειάζεται να πας 8 μέρες σε νησί. Αν θέλεις βέβαια να δεις πόσο όμορφα είναι τα νησιά, το πόσο φιλόξενοι οι νησιώτες πήγαινε τον Σεπτέμβρη, τον Οκτώβρη, όποτε θες τελοσπάντων εκτός της καλοκαιρινής περιόδου αιχμής. Τότε που οι υπεύθυνοι ξαπλωστρών κατανέμουν τον κόσμο στα μπουζούκια και σε αφήνουν στην ησυχία σου. Μέχρι τότε καλές διακοπές και μην ξεχνάτε να βγάλετε 30 facebook φωτογραφίες μόνος σε διάφορες πόζες με ένα βράχο. Τι άλλο θα καταφέρει να σας δώσει δύναμη τον χειμώνα που έρχεται;




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου