Twitter Buttons

Πέμπτη 7 Ιουλίου 2011

Gazoza LeMon(ντ) 7/7/2011 Άσχετος πρόλογος και άντε elatte

Έστω ότι είσαι ένας μικρός πλην τίμιος blogger. Ξυπνάς το πρωί, γύρω στις 12 (αν γράφεις σε blog μάλλον είσαι άνεργος), ανοίγεις το word και ξεκινάς την προετοιμασία γραφής. Λέξεις δεν βγαίνουν, έμπνευση μηδέν. Ωραία σκέφτεσαι, θα κάνω μία βόλτα, θα ανοίξω την τηλεόραση, θα σερφάρω στο net. Και όμως, όσο και αν προσπαθήσεις μόνο ένα θέμα σου έρχεται στο μυαλό. Το πακέτο κρίση-τρόικα-ΔΝΤ-αγανακτισμένοι-Νάντια Μπουλέ. Λες «όχι δεν θα γράψω για αυτά, τα ακούω όλοι μέρα, οι χιλιάδες αναγνώστες μου θέλουν να ξεφύγουν όταν με διαβάζουν, να πουν «τι καλά, ξεχάστηκα για 5 λεπτά». Συνεχίζεις την προσπάθεια, μια, δυο, τρεις μέρες και όμως ακόμα το ίδιο θέμα στο μυαλό σου. Κάπου εκεί είναι που πρέπει να πεις «δεν γαμιέται, θα γράψω για αυτό μήπως και μου φύγει».

Τα παραπάνω δεν έχουν καμία σχέση με εμένα. Εγώ μπορώ να εμπνευστώ από μία ξεραμένη οδοντόκρεμα, από ένα σεμεδάκι, από ένα πόμολο και γενικά απ’ το οτιδήποτε. Απλά λαμβάνω καθημερινά εκατοντάδες mail που μου λένε «Tonny, ποιος φταίει; Τι γνώμη έχεις για τους αγανακτισμένους; Ποιος υποκινεί τα επεισόδια; Ποιοι τα φάγανε; Θα κόψουν την Νάντια από το elatte;».

Καταρχάς, τα πράγματα στο Σύνταγμα δεν είναι τόσο απλά όσο φαίνονται. Το κίνημα των αγανακτισμένων υποκινείτε αποκλειστικά από τον ΣΥΡΙΖΑ. Ναι κυρίες και κύριοι, το κόμμα του 3,5% χρησιμοποιεί τα εκατομμύρια των οπαδών του για να κλείνει το Σύνταγμα και να προπηλακίζει βουλευτές. Είναι πραγματικά απίστευτη η δυναμική του, βοηθάει βέβαια και ο κομαντάτε ΤσεκεΤσίπρας που με τους πύρινους λόγους του φουντώνει το επαναστατικό συναίσθημα στον ελληνικό λαό. Δεν εξηγείται αλλιώς πως οι δημόσιο υπάλληλοι που τόσα χρόνια στήνονταν στον κάθε βουλευτή για ένα ρουσφετάκι τώρα ζητάνε και τα ρέστα. Χιλιάδες ψυχολόγοι από όλο τον κόσμο είναι στο Σύνταγμα, μελετώντας τους αγανακτισμένους. Τους ρωτάνε, μα καλά εσείς δεν τους στηρίζατε τόσα χρόνια, εσείς δεν ήσασταν που μέχρι πριν λίγο καιρό χαιρόσασταν σαν τα γύφτικα σκεπάρια για το πόσο δυνατό ήταν το μέσο σας, για το ότι δουλεύατε      2 ώρες την μέρα και παίρνατε 40 επιδόματα; Τι θέλετε τώρα, να αλλάξει η κατάσταση; Μετά από ένα σύντομο βραχυκύκλωμα οι αγανακτισμένοι απαντούν με περίσσιο πάθος «αυτοί τα φάγανε, εμείς δεν φταίμε σε τίποτα, όλοι άγιοι είμαστε, δεν θέλουμε να αλλάξουν τα πράγματα, να γίνουν όπως πριν θέλουμε. Τότε που κλαιγόμασταν όλη μέρα για το ότι η κατάσταση είναι χάλια, πως δεν πληρωνόμαστε καλά, πως υπάρχει διαφθορά, πως χρειάζονται μεγάλες αλλαγές γιατί τίποτα δεν λειτουργεί σωστά. Αυτή την εποχή θέλουμε ξανά».

Να το ξεκαθαρίσω τώρα, για να μην παρεξηγηθώ. Το 90% των ελλήνων αν βρισκόταν στην θέση του βουλευτή θα λειτουργούσε με τον ίδιο ακριβώς τρόπο. Η δικαιολογία «τι και αν έκλεψα 1000 ευρώ, εδώ μιλάμε αυτοί έφαγαν εκατομμύρια» λειτουργεί απλά σαν ελαφρυντικό και δεν αλλάζει την πράξη αυτή καθ’ αυτή. Οι βουλευτές αποτελούν απλά καθρέφτη μιας άρρωστης κοινωνίας, δεν είναι δημιουργοί της κατάστασης αυτής. Πριν λίγα χρόνια όταν μιλούσες για δικαιοσύνη, για αμεροληψία σου έλεγαν «είσαι τρελός, θα μεγαλώσεις και θα δεις. Και γελούσαν». Τώρα όμως όλοι κλαίνε άλλα τα κροκοδείλια δάκρυα δεν πείθουν κανέναν. Δεν φταίνε οι βουλευτές, δεν φταίει η Μέρκελ, δεν φταίνε οι Εβραίοι, δεν φταίει το σχέδιο εξόντωσης των ελλήνων (είδαν τι μπορούμε να κάνουμε στην χώρα μας και φοβούνται πως θα καταστρέψουμε τον κόσμο). Φταίει ο καθένας μας, που τόσα χρόνια άκουγε και ποτέ δεν έκανε τίποτα, που αυτή η κατάσταση τον βόλευε, που έπειθε τα παιδιά του να ασχοληθούν με το δημόσιο και να μπούνε στην ΔΑΠ-ΠΑΣΠ. Φταίνε και οι νέοι, που στην πλειοψηφία τους ήθελαν απλά να γίνουν και αυτοί μία από τα ίδια όταν μεγαλώσουν. Φταίει η καιροσκοπική, εγωιστική νοοτροπία του κάθε έλληνα. Λοιπόν μαντέψτε, μαζί τα φάγαμε, αυτή είναι η αλήθεια. Τουλάχιστον από αυτή την κατάσταση κάτι μπορεί να αλλάξει. Όχι κάτι το φοβερό, εδώ είμαστε τόσο άχρηστοι που δεν μπορεί να εμφανιστεί ένας ηγέτης, αλλά τουλάχιστον να ξέρουμε πως η κάθε πράξη μας έχει αντίκτυπο.

Αγανακτισμένοι παρακρατικοί κουκουλοφόροι (?) : Ακούγεται ιδιαίτερα έντονα τις τελευταίες μέρες μετά τα γεγονότα της προηγούμενης Τετάρτης πως οι κουκουλοφόροι ήταν παρακρατικοί που λειτουργούσαν με την υποστήριξη και την οργάνωση της αστυνομίας ώστε να νικηθεί ο λαός (μπορούσαν απλά να τους πετάξουν ένα επίδομα). Και θέτουμε το απλό ερώτημα σε όλους όσους μεγάλωσαν στην Ελλάδα. Έχετε πάρει αρκετές φορές γεύση από ελληνική κρατική οργάνωση. Βλέπετε την αποτελεσματικότητα της αστυνομίας. Υπάρχει περίπτωση όλοι αυτοί να έχουν σχέση με το κράτος και την αστυνομία??? Αν ήταν τόσο έξυπνοι δεν θα ήταν η χώρα σε τέτοιο χάλι. Η δημοσιογραφική ομάδα της Gazoza LeMon(ντ) ερεύνησε το θέμα και έχει αποκλειστικές φωτογραφίες του σωματίου τζαμάδων και μαρμαράδων αττικής όπου έχουν αποθηκευμένες κουκούλες και λοστούς. Μην αντέχοντας άλλο την κρίση που τους έχει καταστρέψει αποφάσισαν να σπάσουν τα πάντα και να δούνε τις δουλειές τους να παίρνουν τα πάνω τους. Φήμες που αναφέρουν πως τα πιο high και γενναιόδωρα άτομα φέτος στην Μύκονο είναι οι τζαμάδες ακόμη ελέγχονται.

Ενιαίο μισθολόγιο και τρελοί για δέσιμο: Αποφασίστηκε το πλαίσιο της εφαρμογής του ενιαίου μισθολογίου στο δημόσιο. Μία απόφαση που μόνο ένας τρελός θα σκεφτόταν. Θα υπάρχει λέει ενιαίος μισθός στο δημόσιο, ανάλογα με τα προσόντα και τα χρόνια υπηρεσίας, ασχέτως της υπηρεσίας που εργάζεσαι!!! Πραγματικά πιο αρρωστημένο μυαλό σκέφτηκε κάτι τέτοιο; Πως γίνεται δηλαδή οι εργαζόμενοι στα υπουργεία που έχουν ένα μέσο από εδώ μέχρι εκεί να παίρνουν ίδια χρήματα με τους υπολοίπους; Τι άλλο θα δούμε θεέ μου.

Μου φάγαν το μπιφτέκι μου: Πριν λίγες μέρες διέρρευσε στο διαδίκτυο η είδηση πως ενώ ο κ.Πάγκαλος έτρωγε με παρέα σε γνωστή ψαροταβέρνα ένας θαμώνας πήγε στο τραπέζι του και του έιπε «αφού μαζί τα φάγαμε τότε αυτό θα το πάρω εγώ, και άρπαξε την πιατέλα με τα ψάρια του κ.Πάγκαλου». Το γεγονός διέψευσε ο αντιπρόεδρος δηλώνοντας χαρακτηριστικά «Πέρα απ’ την πλάκα, σας φαίνομαι άνθρωπος που θα μπορούσε κάποιος να του κλέψει το φαί?». Ο θαμώνας αναζητείται ακόμα…

Elatte και από δω: Σε μία εποχή που θα περίμενε κανείς πως οι άνθρωποι αναζητούν την ποιότητα και την έγκυρη ενημέρωση το elatte δεν πάει και τόσο καλά.. Είναι να απορείς που οι άνθρωποι δεν εκτιμούν το καλό, δεν βλέπουν την προσπάθεια. Για αυτό η desperate for success Ν.Μπουλέ θα απευθύνει αύριο διάγγελμα στον ελληνικό λαό. Κύκλοι μας αναφέρουν πως ο λόγος θα τελειώσει με την φράση «elatte (διαβάζεται ιλάτι) σας παρακαλώ elatte).    

1 σχόλιο: