Twitter Buttons

Παρασκευή 15 Ιουλίου 2011

Αμάνικο vs Μίνι Καύσωνας 1-0


Λιώνει η χώρα, στον φούρνο η Ελλάδα, θα σπάσουνε θερμόμετρα, θα κλάψουνε μανούλες, μίνι καύσωνας, η μητέρα όλων των καυσώνων!! Μερικές από τις φράσεις που χρησιμοποιούν ο έλληνες δημοσιογράφοι, οι οποίοι φροντίζουν πάντοτε να αντιμετωπίζουν με την δέουσα ψυχραιμία τις καλοκαιρινές θερμοκρασίες. Στην συνέχεια την σκυτάλη παίρνουν οι ειδικοί που μας δίνουν συμβουλές για το πως θα επιβιώσουμε τον καύσωνα. Να πίνετε πολλά υγρά. Να είστε σε μέρη με σκιά. Να φοράτε αντηλιακό. Τα μικρά παιδιά να μην εκτίθενται στον ήλιο. Οι ηλικιωμένοι να παραμένουν σε μέρη με κλιματισμό. Να φοράτε ελαφριά, ανοιχτόχρωμα ρούχα και το απόλυτο που άκουσα σε δελτίο χτες, οι άντρες να φοράνε αμάνικο. Αμάνικο;
Πραγματικά, αν δεν είσαι ράπερ και δεν μένεις στο Brooklyn θα έπρεπε να σε πυροβολούν για προσβολή δημόσιας αισθητικής  σε περίπτωση που είσαι άντρας και φοράς αμάνικο. Όσο για τις υπόλοιπες φοβερές συμβουλές, που δεν θα τις σκεφτόταν ποτέ κανείς, οι ειδικοί μάλλον αγνοούν τα χιλιάδες χρόνια εξέλιξης της ανθρώπινης φυλής. Ακόμα και ο άνθρωπος τον σπηλαίων καθόταν στην σκιά και έπινε πολλά υγρά όταν έβγαζε την μπέμπελη (αμάνικο πάντως δεν θα φορούσε ούτε αυτός), δεν χρειαζόταν καμία ιδιαίτερη συμβουλή. Επίσης στην Ελλάδα ζούμε, ζέστη έχει το καλοκαίρι, δεν είναι και τίποτα ξαφνικό.

Τώρα βέβαια θα αναρωτιέστε «μα που το πάει πάλι ο Tonny, τι θέλει να πει με αυτόν τον   πραγματικά  αινιγματικό πρόλογο;». Μα στο πως καταφέρνουμε να ανακαλύπτουμε ξανά και ξανά τον τροχό. Δεν είναι μόνο ο καύσωνας. Συνεχώς πέφτουμε από τα σύννεφα με τις σοκαριστικές αποκαλύψεις του τελευταίου καιρού.

Η Ελλάδα έχει τεράστιο έλλειμμα! Οι περισσότεροι βουλευτές είναι διεφθαρμένοι! Το δημόσιο αν και έχει τεράστιο αριθμό υπαλλήλων υπολειτουργεί γιατί δεν δουλεύει κανείς! Οι πολιτικοί μας είναι ανίκανοι! Στο ποδόσφαιρο βασιλεύουν τα στημένα παιχνίδια! Υπάρχουν εκατομμύρια αυθαίρετα στην χώρα! Επιχειρηματίες, γιατροί και δικηγόροι κυκλοφορούν με Porsche και δηλώνουν 4000 ευρώ τον χρόνο!  Το αμάνικο βοηθά στην αντιμετώπιση του καύσωνα! Σοκαρισμένη η κοινή γνώμη σε κάθε τέτοια αποκάλυψη. Σοκαρισμένη για πράγματα που όλοι ξέραμε από την ηλικία των 10 χρονών. Πράγματα που όλοι συζητάμε σαν να είναι δεδομένα τόσα χρόνια, όμως μένουμε με ανοιχτό το στόμα όταν τα ακούμε.

Φυσικά κανείς δεν θα τιμωρηθεί, σε λίγο καιρό όλα θα ξεχαστούν. Όπως ξεχνιέται το οτιδήποτε σε αυτή την χώρα που έχει σημασία. Εδώ υπάρχουν άνθρωποι που αναπολούν τις παλαιότερες κυβερνήσεις, τότε που και καλά τα πράγματα ήταν καλύτερα. Τότε που γκρινιάζαμε όσο γκρινιάζουμε. Για τους μισθούς, για την ανεργία, για την έλλειψη αξιόλογης κυβέρνησης. Φτάσαμε εδώ σήμερα να θεοποιούμε τα προηγούμενα χρόνια, να τα λέμε τα χρόνια που ζούσαμε στα πούπουλα. Ήταν όμως τόσο καλύτερα; Όχι. Τα ίδια σχεδόν ρεπορτάζ βλέπαμε και τότε, τα ίδια παράπονα κάναμε όπως και τώρα. «Τουλάχιστον υπήρχε ένα δώρο Χριστουγέννων να φάμε στον Πλούταρχο να ξεσκάσουμε βρε αδερφέ», θα πούνε πολλοί. Οκ ναι, καλό αυτό το λαϊκό αγόρι ο Πλούταρχος όμως ακόμα καλύτερο να εκτιμάμε και μερικά πράγματα που δεν αγοράζονται και τουλάχιστον αυτά δεν χάνονται το ίδιο εύκολα. Και τα υπόλοιπα θα έρθουν που θα πάει, κυβέρνηση δεν έχουμε; Ικανούς ανθρώπους;

Μέχρι τότε μην ξεχνάτε, γράψτε το σε ένα χαρτάκι, πολλά υγρά, σκιά και αμάνικα. Μην ζήσουμε ξανά εποχές προ τηλεόρασης που οι άνθρωποι δεν τα ήξεραν αυτά και έπεφταν σαν τα κοτόπουλα στους δρόμους και οι γιατροί τότε έβγαζαν την διάγνωση «νταμπλάς του ρθε».     

1 σχόλιο:

  1. λοιπόν εγώ περίμενα κάτι για την παράγκα...δεν μπορείς να μη σχολιάσεις την παράγκα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή