Twitter Buttons

Πέμπτη 1 Μαρτίου 2012

Η Ελλάδα ανήκει στους μαλάκες





Ένα χρόνο πριν και με αφορμή τις σουρεαλιστικές αντιδράσεις για τα 3 εκατοστά χιόνι που έριξε την καθαρά Δευτέρα αποφάσισα να φτιάξω ένα blog  για να σχολιάσω την απίστευτη κατάσταση που ζήσαμε. Μέσα στο κείμενο αναφερόμουν στα έθιμα της καθαράς δευτέρας. Όπου έθιμα βλέπε κλέψιμο σε ταβέρνα που εξαφανίζει καταλόγους, φθόνος για τον ακριβό χαρταετό του γείτονα, επαναφορά της παρεξηγημένης λαγάνας και αγνού έρωτα κάθε έλληνα με τις αργίες.

Σήμερα, ένα χρόνο μετά, ένα χρόνο πιο βυθισμένοι στην κρίση κάθομαι να σκεφτώ τι άλλαξε. Καταρχάς ο καιρός χτύπησε ξανά μετά την καθαρά δευτέρα ανελέητα τους σκληραγωγημένους αθηναίους. 0,3 πόντοι χιόνι έπεσαν στον ‘Αγιο Στέφανο και οι οδηγοί έμειναν εγκλωβισμένοι στα αυτοκίνητά τους για ώρες. Θα μου πείτε «μα Tonny πέρυσι χρειάστηκαν 3 πόντοι και είχες πει ότι μέχρι 2 το έχουμε», ναι αλλά πέρυσι η κρίση δεν είχε χτυπήσει τόσο δυνατά. Του χρόνου θα υπάρξει 10ωρο μποτιλιάρισμα για παγάκι φραπέ που έπεσε στην άσφαλτο. Οι υπεύθυνοι θα βγαίνουν και θα λένε, δεν είμαστε θεοί, πως να προβλέψουμε πως θα σκοντάψει ο σερβιτόρος και θα πέσει το παγάκι; Οι πολίτες θα κατηγορούν τον κρατικό μηχανισμό, ο Τράγκας θα κατηγορεί την δικτατορία της Μέρκελ και η Ελένη Μενεγάκη θα απολαμβάνει αμέριμνη τα ψώνια της με τον Ματέο στην Κηφισιά χωρίς καν να κάνει κάποιο σχόλιο στο twitter (Ο ΜΙ ΤΖΙ)!!!

Αυτό βέβαια θα συμβεί γιατί η χώρα πάει από το κακό στο χειρότερο. Γιατί δυστυχώς φως δεν υπάρχει. Πριν αρχίσουν τα «ναι Tonny πες τα, οι πολιτικοί φταίνε, τα φάγανε οι αλήτες, μπου μπου μπι μπου» θα σας σταματήσω και θα πω «Οι μαλάκες οι έλληνες φταίνε», το πα και ξαλάφρωσα. Και όταν λέω οι μαλάκες οι έλληνες εννοώ το 99% του πληθυσμού. Και ναι οκ, και οι πολιτικοί είναι μέσα σε αυτή την κατηγορία και όποιος τους ψήφησε είναι και όλοι μα όλοι που μάθανε να κοιτάνε τον εαυτό τους και δεν τους ενδιέφερε τίποτα παραέξω. Εκτός βέβαια από εξυπνάδες του στυλ «να σε πω εγώ πως την πήρε την Mercedes ο γείτονας το λαμόγιο, να σε πω εγώ». Εφήμεροι νεοπλουτισμοί και η ειρωνία είναι πως ούτε τα προηγούμενα χρόνια (αυτά που ονομάσαμε χρυσά χρόνια) ήταν καλύτερα ο απλός κόσμος. Και τότε τα ίδια ρεπορτάζ έπαιζαν και τότε η ανεργία κάλπαζε και ο Γιώργος –προστάτης της γριάς- Αυτιάς ωρυόταν για τις συντάξεις. 

Τότε όμως υπήρχε κάτι το διαφορετικό, αυτή η νοοτροπία, σαν καρκίνος περνούσε από γενιά σε γενιά. Τότε οι γονείς έλεγαν στα παιδιά τους «Γίνε πολιτικός μηχανικός, να μπεις στην πολεοδομία, να τσιμπάς το μιζουλάκι σου. Μην ανησυχείς που είναι μικρός ο μισθός, θα βγάζεις ένα 100ρι χιλιάρικα τον χρόνο άνετα, γίνε γιατρός να πάρεις το φακελάκι σου, γίνε έστω κομμωτής να πάρεις μία επιδότηση από τον ΟΑΕΔ 50 χιλιάρικα για κομμωτήριο και να μην το ανοίξεις ποτέ». Βέβαια άλλο να κλέβεις 50 χιλιάρικα και άλλο να κλέβεις 1.000.000 ε? Όχι. Γιατί οποιοσδήποτε λειτουργεί με αυτόν τον τρόπο, αν είχε την δυνατότητα να κλέψει 1.000.000 θα το έκανε. Γιατί όλοι οι πολιτικοί κουβαλάνε την ηθική της κοινωνίας, δεν βγήκαν από φάρμα εκτροφής πολιτικών λαμόγιων.

«Ρε Tonny, καταρχάς έχεις να γράψεις 6 μήνες και περιμέναμε κάτι αστείο αλλά εσύ μας χώνεις μόνο και δεν γελάμε κιόλας. Τι να κάνουμε λοιπόν? Μήπως είσαι κομμούνι και τα λες αυτά?».  Κομμούνι δεν είμαι, γιατί  λύση σίγουρα δεν είναι ένα σύστημα πρακτικώς και θεωρητικώς αδύνατο, ειδικά εν έτη 2012, ειδικά με παγκόσμια οικονομία και εξαρτημένη χώρα και ειδικά με τις θρησκόληπτες θεούσες του ΚΚΕ να το αντιπροσωπεύουν. Λύση δεν είναι ούτε η αριστερά του ΟΧΙ και του «παναγιά μου τι θα γίνει αν μας βγάλουν, τι θα κάνουμε??Δεν θέλωωωωω», λύση δεν  είναι ούτε καν ο Καρατζαφέρης που τον αφήνω ασχολίαστο γιατί αν ζούσε σε σοβαρή χώρα θα ήταν ιδιοκτήτης του «Κρεωπολείο ο Γραφικός», όχι να συμμετέχει σε κυβερνήσεις. Λύση δεν είναι ούτε ΝΔ-ΠΑΣΟΚ γιατι ………………… (συμπληρώστε τις τελείες με τις βρισιές τις επιλογής σας).

Και μην περιμένετε το νέο κόμμα ως μάννα εξ ουρανού. Από την αρχή της κρίσης δημιουργήθηκαν τρία κόμματα. Το Ανεξάρτητοι Έλληνες του αγωνιστή Καμμένου, ενός ανθρώπου που τόσα χρόνια πραγματικά έχει συγκρουστεί με το σύστημα μέσα από τον επαναστατικό χώρο της Ν.Δ. και που θα συναντιέται με τα μέλη του κόμματος παντού, ακόμα και σε καΐκια, όπως δήλωσε ο ίδιος, (μάλλον ξέπεσε από τα κότερα ή τα έχει πιασμένα ο Λαζόπουλος μήπως κάνει κόμμα). Το ΠΑΤΡ.ΙΔ.Α. του Παναγιώτη Ψωμιάδη (πρώτα μέτρα: μεταφορά της πρωτεύουσας στην Θεσσαλονίκη, καταστροφή του μετρό αθηνών την ημέρα των εγκαινίων του μετρό Θεσσαλονίκης και 3 πρωταθλήματα στον ΠΑΟΚ  γιατέτσι). Ούτε καν το κόμμα της Τζούλιας Αλεξανδράτου δεν θα τα καταφέρει γιατί όσο και να κουνηθεί στην Μέρκελ και την Λαγκάρντ δεν θα καταφέρει τίποτα (α ρε να ήταν διευθυντής του ΔΝΤ ο Μπερλουσκόνι και να βγάζαμε την Τζούλια,  μια πολυεθνική για κάθε άνεργο θα είχαμε).

Η λύση είναι μία, σκεφτόμαστε σαν άνθρωποι και όχι σαν πρόβατα, δεν τρώμε ότι μας δίνουν, δείχνουμε πως υπάρχουμε σαν λαός που δεν θα κάτσει έτσι και το κυριότερο κάνουμε όλοι τατουάζ στο χέρι μας το εξής «Όσα χρόνια και αν περάσουν, όσο καλά και να είμαστε δεν θα ξανακάνουμε τις ίδιες μαλακίες, α και να μην ξαναπώ ποτέ πως Παπανδρέοι, Καραμανλήδες, Σιμήτιδες, Μηστοτάκιδες  ήταν αξιόλογοι πολιτικοί και έκαναν καλό στην χώρα, α και να αφήσω τα παιδιά μου να κάνουν ότι θέλουν, α και να διαβάζω Tonny». 

Η αρχή τουλάχιστον έγινε, έπεσε το κερασάκι της τούρτας του βλαχοελληνικούνεοπλουτισμού, ο Κωστόπουλος. Που στο περιοδικό του φιλοξενούσε θέματα του στυλ «Το τέλειο ραντεβού. Βήμα 1ο Ανακαίνισε το σκάφος σου. 2ο Γέμισε με λουλούδια την Porsche σου 3ο Κλείσε Jet για να πεταχτείτε για πρωινό στο Παρίσι κλπ» και που ήταν πρώτο σε κυκλοφορία!! Βασικά θέματα επιβίωσης που απασχολούσαν κάθε άνθρωπο.

Γιατί λύση για τα επόμενα πολλά χρόνια δεν υπάρχει, αλλά τουλάχιστον μπορούμε να δημιουργήσουμε νέους που δεν θα έχουν ίδια νοοτροπία. Γιατί και μόνο που κανείς δεν λέει πλέον στο παιδί του να γίνει δημόσιος υπάλληλος, μόνο σε καλό μπορεί να βγει. Και αφού και οι πολιτικοί βγαίνουν από την κοινωνία, ίσως κάτι να αλλάξει τότε.

Υ.Γ. Οφείλω να απολογηθώ στα εκατομμύρια των θαυμαστών μου για το εξάμηνο που πέρασε χωρίς να γράψω τίποτα, όμως λίγο το ότι όλοι ασχολούνται με την κρίση και είναι δύσκολο πλέον να κάνεις χιούμορ με άλλα θέματα χωρίς να ακούσεις το «εδώ ο κόσμος καίγεται», λίγο που μετακόμισα στον βούρκο της Αθήνας για να ασχοληθώ επαγγελματικά με το χιούμορ ( η πιο κουλή ατάκα που έχει πει άνθρωπος) και λίγο ότι βαριόμουνα, με έκαναν να αφήσω για λίγο το blog.  Θα επανέλθω όμως δριμύτερος, τρτςςςςςςπατ (ήχος ντραμς)
Υ.Γ. 2 Δεν θα ξαναγράψω τόσο σοβαρό κείμενο που να γυρίσουμε στην δραχμή και να κινούμαστε με κάρα.

Υ.Γ. 3 Όσοι ζείτε εκτός αθηνών και σας φαίνεται περίεργο πως κάνουν σαν τρελοί για 1 πόντο χιόνι, join the club.

Υ.Γ. 4 Το επόμενο κείμενο έρχεται σύντομα και beware θα έχει να κάνει με το πώς να ζήσεις χωρίς ευρώ!!! Οαάουυυυυυυυ

3 σχόλια:

  1. φοβέρο κείμενο! Πόσες φορές έχω σκεφτεί τα ίδια και πραγματικά χαίρομαι που και άλλοι έχουν την ίδια άποψη καθώς ο έλληνας δύσκολα παραδέχεται τα δικά του λάθη και τι δικό του μερίδιο ευθύνης!
    Όσο για το χιόνι (αν και είναι κατακαλόκαιρο τώρα που γράφω) έχεις απόλυτο δίκιο κανούμε σα παλαβοί εμείς οι αθηναίοι αλλά δεν είχα συνειδητοποήσει οτί εκτός Αθηνών δεν λένε τα ίδια! Νόμιζα οτί είναι ίδιον του έλληνα να κάνει το τόσο τοοΌσο και κυρίως του έλληνα ρεπόρτερ! Όμως δεν πρέπει να είμαστε κακοί ας θυμηθούμε ως μαθήτες πως ξυπνάγαμε σε αντίστοιχες ''θεομηνιές'' τη μάνα μας αξημέρωτα να βλέπει Παπαδάκη για να μάθει αν το βλαστάρι της θα πάει σχολείο γιατί είναι βέβαια "επικίνδυνα εκεί έξω με 2 πόντους χιόνι"... Τώρα όμως που αποφητήσα λέω κι εγώ ελεύθερα "Να πάνε τα σκασμένα στο σχολέιο μου θέλουνε κοπάνα" χαχα!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή