Twitter Buttons

Τρίτη 30 Αυγούστου 2011

Η χώρα των χαμένων ταλέντων και ο τροχός

Τα χέρια μου ίδρωναν, δεν μπορούσα να καταπιώ, το στομάχι μου είχε γίνει κόμπος. «Πόσο άγχος;» σκέφτηκα. Δεν μπορούσα όμως να μην αγχωθώ, είχα την ευκαιρία να πετύχω όλα όσα ονειρευόμουν, ίσως… την τελευταία μου ευκαιρία. Σήμερα ο αρχηγός θα επιλέξει την βασίλισσα του γλεντιού. Μπορεί να είμαι η μεγαλύτερη από τα υπόλοιπα κορίτσια, όμως όταν ανακαλύφθηκε η φωτιά ήμουν άρρωστη και όταν ανακαλύφθηκε ο πέλεκυς βγήκα 2η.  Τώρα, στην γιορτή της ανακάλυψης του τροχού θα με δοξάσουν, θα καθίσω δίπλα στον αρχηγό αρκεί να χορέψω και να τραγουδήσω όπως μόνο εγώ ξέρω.. «Ζωζώ, βγαίνεις», φώναξε η υπεύθυνη της εκδήλωσης (στην πραγματικότητα φώναζε άναρχες κραυγές όμως δεν υπήρχε ομιλία στα νεανικά μου χρόνια). Βγήκα έξω… και άλλαξα το γλέντι για πάντα.

Το παραπάνω απόσπασμα ανήκει στην βιογραφία που θα εκδώσει σε λίγο καιρό η Ζωζώ Σαπουντζάκη και η ομάδα του Tonny Gazoza εξασφάλισε σε παγκόσμια αποκλειστικότητα (ο ανταγωνισμός ήταν πραγματικά τεράστιος). Πριν αρχίσουν τα σχόλια του τύπου «ο Tonny τα παίρνει από το σύστημα, πάει ο παλιός ο Tonny, γαμάτη η βιογραφία θα την αγοράσω» θέλω να διευκρινίσω πως το απόσπασμα το ανέβασα για μία λεπτομέρεια, την χρονολογία που έζησε τα νεανικά της χρόνια η κα Σαπουτζάκη και να θέσω το ερώτημα, πως πετυχαίνει κανείς την αιώνια ζωή;

Συνέχεια μου στέλνουν μηνύματα και με ρωτάνε, «κοίτα Tonny, έχω ρίξει λεφτά σε διατροφή, γιατρούς, λαμπάδες αλλά και πάλι δεν νιώθω σίγουρος. Τι μπορώ να κάνω για να ζήσω όσο περισσότερο γίνεται; Η απάντηση είναι απλή αλλά ισχύει μόνο για τους έλληνες. Γίνε διάσημος. Τόσο απλά.

Σκεφτείτε ένα λεπτό πότε χάσαμε κάποιον celebritoελληνα σε νεαρή ηλικία; Ποτέ. Δεν παίζει καν ρόλο το ταλέντο σου, αρκεί να είσαι διάσημος. Οι παλιοί του ελληνικού σινεμά δεν είναι μόνο αθάνατοι μέσα από τα έργα τους, είναι πρακτικώς αθάνατοι. Στην χειρότερη των περιπτώσεων να πεθάνεις στα 60+ αλλά μέχρι τότε δεν σε αγγίζει τίποτα, ούτε ο καρκίνος, ούτε τα ατυχήματα ούτε τίποτα.

Το θέμα είναι πως τα καταφέρνουν, μετά από σημαντική έρευνα κατέληξα πως σε κάποιον έχουν πουλήσει την ψυχή τους. Αυτός ο κάποιος (δεν θα πω όνομα, έχει πάντως εύκολο τριψήφιο κινητό) παίρνει την ψυχή τους και αναλαμβάνει να τους κάνει διάσημους. Δεν εξηγείτε αλλιώς το επίπεδο των ηθοποιο-τραγουδιστών που υπάρχει στην Ελλάδα, πως ο Ρέμος γεμίζει μπουζούκια και πως υπάρχει κόσμος που βλέπει Χάρη Ρώμα. Το φοβερό αυτό είναι πως ενίοτε όταν ο κύριος X βαριέται προσπαθεί να δει μέχρι πιο επίπεδο μπορούμε να πέσουμε. Αποδείξεις υπάρχουν πολλές, ο Τριαντάφυλλος, ο Καρβέλας, η Αννίτα Πάνια κ.α.

Ο Τριαντάφυλλος έχει την ατυχία να ανήκει σε ακόμα μία κατηγορία, σε άτομα για τα οποία ο κόσμος τρελαίνεται και μετά ξαφνικά τους ξεχνάει μέσα σε μία μέρα. Αυτό είναι και το αγαπημένο παιχνίδι του Χ. Όταν τους ξεχνάει ο κόσμος, ο κύριος Χ τους μεταφέρει στην χώρα των χαμένων ταλέντων. Τα ονόματα πολλά των κατοίκων πολλά, Τριαντάφυλλος, Δημήτρης Κόκκοτας, Χρήστος Αντωνιάδης, Γιώργος Λεμπέσης, Λίτσα Γιαγκούση, Άντζυ Σαμίου, Πέτρος Ύμβριος, Νεκτάριος Σφυράκης, Λάμπης Λιβιεράτος, Θάνος Καλίρης και πολλοί άλλοι. Τους ηθοποιούς δεν θα τους πιάσουμε γιατί τείνουν στο άπειρο. Όμως ακόμα και αν χάνουν την δόξα τους και διηγούνται στην χώρα των χαμένων ταλέντων τα χρόνια της επιτυχίας τους δεν έχουν να φοβηθούν τον θάνατο, οπότε βλέπουν πως η πώληση της ψυχής τους είχε κάποιο κέρδος. Νέοι υποψήφιοι για την Χ.Τ.Χ.Τ υπάρχουν πολλοί οπότε χαρείτε τους όσο μπορείτε.  

Δυστυχώς οι θέσεις της απόλυτης αθανασίας είναι κλεισμένες και επιτυγχάνονται μόνο με την άνοδο στην πρωθυπουργία. Εκεί το 80 το έχετε για πλάκα. Για την ακρίβεια το πακέτο «πούλα την ψυχή σου, γίνε πρωθυπουργός» περιλαμβάνει στην ηλικία των 80+ να έχετε γκόμενα 50 χρόνια νεότερη, να παίζετε γκολφ καλύτερα από τον Tiger Woods και να κάνετε μακροβούτι 8 λεπτών για πλάκα. Το μόνο που απαιτείτε είναι να καταστρέφετε 10.000.000 καημένους.

Άντε λοιπόν μην κάθεστε, επιλέξτε τώρα το πακέτο που σας ταιριάζει και αφήστε τους άλλους να αρρωσταίνουν.         

4 σχόλια:

  1. tony esu pou tosa 3ereis kai o nou sou katebazei... 10 kantaria sidero poses belones bgazei... 8ewrw oti o libieratos den anhkei sthn kathgoria... exei kai anekdoto gia parth tou sxetika prosfato ... lampeis mpampi mou

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. grapse tipota re!!!!!!!

    des kai auto to eida kai se 8umh8hka
    http://www.comedylab.gr/video/356/17-mikeius-vs-%CE%A4%CE%B6%CE%B9%CE%B2%CE%AC%CF%84%CE%BF%CE%B9

    ΑπάντησηΔιαγραφή