Twitter Buttons

Πέμπτη 26 Απριλίου 2012

Νους Υγιής εν Σώματι Κλισέ


Παρακαλώ το παρακάτω απόσπασμα να διαβαστεί με πάρα πολύ μεγάλη προσοχή.

«Από τον αθλητισμό πήραν μεταγραφή στην πολιτική. Από το κυνήγι των ρεκόρ στην διεκδίκηση των ψήφων για τους πρώην αθλητές, που «προπονούνται» για τον αγώνα εισόδου τους στη Βουλή.

Γνωρίζουν πολύ καλά τα μυστικά του αθλητισμού, αλλά όσοι θα μπουν για πρώτη φορά στο «τερέν» της Βουλής πρέπει να μάθουν και την... τέχνη του πολιτικού, που είναι ο συνδυασμός της τόλμης με τη σύνεση, σύμφωνα με τον Πλάτωνα.

Από το χώρο του ΠΑΣΟΚ, ο «χρυσός» Ολυμπιονίκης Πύρρος Δήμας προετοιμάζεται για να μπορέσει να σηκώσει και τα «βάρη» της πολιτικής, ως επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας του κόμματος. Μπορεί να μην διεκδικεί τον σταυρό προτίμησης, αλλά η άρση των ευθυνών που επωμίζεται χρειάζεται μεγάλη προσπάθεια.


Ο βετεράνος ποδοσφαιριστής Γιάννης Γούναρης προετοιμάζεται για την αναμέτρηση στην Α' Θεσσαλονίκης, ενώ η Άννα Βερούλη ευελπιστεί να πετάξει όσο το δυνατόν μακρύτερα το «ακόντιο» στην Β' Αθήνας.

Παράλληλα, ο πρώην διαιτητής Περικλής Βασιλάκης, που είναι υποψήφιος στην Πρέβεζα, θέλει να δείξει «κόκκινη κάρτα» στα προβλήματα της περιφέρειάς του, ενώ «τρίποντο» φιλοδοξεί να πετύχει ο παλαίμαχος μπασκετμπολίστας Κώστας Παταβούκας, που είναι υποψήφιος στα Τρίκαλα.

«Ασίστ» τώρα στη Νέα Δημοκρατία, όπου ο Γιάννης Ιωαννίδης προετοιμάζεται εντατικά για να μπορέσει να κερδίσει, με την τακτική του, έναν ακόμη αγώνα στο «κοινοβουλευτικό τερέν».

Ο Τάσος Μητρόπουλος κάνει παιχνίδι και ετοιμάζεται για το «γκολ» στην Β' Πειραιά, ο παλαίμαχος διεθνής «κανονιέρης» Αντώνης Αντωνιάδης στη Β' Αθηνών, ενώ ο Κώστας Κουκοδήμος φιλοδοξεί να κάνει ένα ακόμη επιτυχημένο άλμα, από την Πιερία προς τη Βουλή.

Στο χώρο του ΚΚΕ, ο πρώην διαιτητής Βασίλης Νικάκης, που είναι υποψήφιος στην Αιτωλοακαρνανία, προσπαθεί να μην του ξεφύγει κανένα «φάουλ» στην περιφέρειά του και να ολοκληρώσει με επιτυχία την προεκλογική αναμέτρηση. Στην όμορη Πρέβεζα, εξάλλου, υποψήφιος κατέρχεται ο παλαιός διεθνής βολεϊμπολίστας Χρύσανθος Κυριαζής.

Από τον αθλητισμό στην πολιτική και από το ΠΑΣΟΚ στον ΣΥΡΙΖΑ η Σοφία Σακοράφα, που «σημαδεύει» με το ακόντιό της τα προβλήματα της Β' Αθήνας.

Ο Λαϊκός Ορθόδοξος Συναγερμός «παίζει μπάλα» με δύο παλαίμαχους ποδοσφαιριστές, τον Γιώργο Ανατολάκη στον «αγωνιστικό χώρο» της Β' Πειραιά και τον Πέτρο Καραβίτη στην Β' Αθήνας.

Δύο βετεράνοι άσοι του ποδοσφαίρου μετέχουν και στα ψηφοδέλτια της Δημοκρατικής Συμμαχίας. Ο Γιώτης Τσαλουχίδης αγωνίζεται στην Α' Πειραιά, ενώ ο Ντανιέλ Μπατίστα στην Β' Αθήνας.

Από τον χώρο του αθλητισμού η επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας της Κοινωνικής Συμφωνίας η παγκόσμια πρωταθλήτρια με την εθνική ομάδα υδατοσφαίρισης, Σταυρούλα Αντωνάκου, φιλοδοξεί να ανεβεί και στον «αφρό» της πολιτικής.

Το κόμμα της Λούκας Κατσέλη περιλαμβάνει δύο ακόμη αθλητές στα ψηφοδέλτιά του: τον Αθανάσιο Μπαράκα, στην περιφέρεια Δωδεκανήσου, ο οποίος είναι Παραολυμπιονίκης (χάλκινο στο μήκος στους Αγώνες του Πεκίνου) και τον παλαιστή Σταύρο Τσιλιβαράκο στη Λακωνία.

Ευελπιστούμε, οι εκπρόσωποι του αθλητισμού στην πολιτική να κάνουν ό,τι είναι εφικτό, από την πλευρά τους, ώστε η Ελλάδα να ανεβεί πιο ψηλά, να τρέξει πιο γρήγορα και να παλέψει πιο δυνατά.» - Τέλος αποσπάσματος.


Το παραπάνο απόσπασμα αποτελεί σοβαρό άρθρο μεγάλου ειδησεογραφικού site. Προσοχή στο σοβαρό, δεν είναι κωμικό. Ξύπνησε ένα πρωινό ο δημοσιογράφος ( δεν αναφέρεται το όνομά του και είπε να γράψει την ΕΠΙΤΟΜΗ του κλισέ και τον ηλίθιων παρομοιώσεων.

Ένα τεράστιο μπράβο σε αυτόν τον δημοσιογράφο που πραγματικά «σήκωσε» το βάρος της ενημέρωσης, «σκόραρε» στην πρωτοτυπία και «τρίπλαρε» τα συνηθισμένα.

Ποιος μπορεί να είναι? Λέτε να κάνει 2η δουλειά ο Μάρκος Σεφερλής? Λέτε η Έλντα Πανοπούλου να έκανε ένα διάλειμμα από το να δίνει συνεντέυξεις για το πως έγινε 17 κίλα και δεν μπορεί να βγει όταν έχει αέρα και να ασχολήθηκε με την δημοσιογραφία? Αυτό το κείμενο πραγματικά ξεπέρασε και ομιλία του Γιώργου Καρατζαφέρη (μην μου πει κανείς πως δεν έχει παρατηρήσει τους λόγους του),

 Δεν θα σας κουράσω άλλο σχολιάζοντας το, θα σας αφήσω να το ξαναδιαβάσετε παρατηρώντας το καλύτερα αυτή τη φορά.

Υ.Γ. Γιατί δεν έγραψε τίποτα για τους δύο τελευταίους, τον παραολυμπιονίκη Αθανάσιο Μπαράκα και τον παλαιστή Σταύρο Τσιλιβαράκο? Μάλλον κουράστηκε οπότε θα τον βοηθήσω, ο Στάυρος Τσιλιβαράκος θα «παλέψει» με το κατεστημένο και ο Αθανάσιος Μπαράκας ευελπιστεί να μας δείξει πως αυτή η χώρα με την «δύναμη ψυχής» και τις «ειδικές ικανότητες» που την χαρακτηρίζουν μπορεί να ξεπεράσει κάθε «εμπόδιο».

Υ.Γ. 2  Το ξέρω πως υποσχέθηκα άρθρο με θέμα πως να ζήσεις χωρίς ευρώ αλλά μέχρι στιγμής γίνεται μόνο αν είσαι κάτω των 25. Προσπαθώ να το φτάσω προς τα πάνω. ( Αν κάποιος γνωρίζει πως κατασκευάζεται συσκευή γεώτρισης χωρίς κόστος, θα με βοηθούσε πολύ)

1 σχόλιο:

  1. Και προς στιγμήν λέω 'πάει το χάσε ο Γκαζόζα...'
    Αλλά αποδείχθηκα άμπαλος

    ΑπάντησηΔιαγραφή