Twitter Buttons

Δευτέρα 4 Απριλίου 2011

Ρόδα, Τσάντα και Psychology (Trilogy Finale)


Previously in Ρόδα Τσάντα και Psychology: Η νοικοκυρά απέκτησε το αυτοκίνητο που ποτέ δεν ονειρευόταν (ούτε ηλεκτρικά παράθυρα δεν έχει αυτός ο κουβάς, δεν το θέλω). Ο αγρότης της ασφάλτου πάρκαρε στο σιντριβάνι έξω από τα μπουζούκια έκλεισε το CD με τον Βολάνη και μπήκε να αποτελειώσει την επιδότηση. Ο βενζινοαίματος ακόμα ανεβοκατεβαίνει σε ένα βουνό και φαντασιώνεται το πλήθος να τον αποθεώνει για τις εκπληκτικές του ικανότητες και ο οικολόγος πρήζει μια γιαγιά σε ένα χωριό λέγοντας της πως πρέπει να αφήσει το γαϊδούρι και να πάρει Prius καθώς το γαϊδούρι δεν είναι υβριδικό και μολύνει. Και τώρα το τελευταίο κεφάλαιο της τριλογίας που τάραξε τα νερά της αυτοκινητιστικής ψυχολογίας.


Ο Νταής: Ο νταής ζει και αναπαράγεται κυρίως στις σύγχρονες μεγαλουπόλεις. Τα νεύρα του είναι μονίμως τσιτωμένα και βρίζει με ρυθμούς πυροβόλου. Η κόρνα έχει γίνει προέκταση του χεριού του και κάποιοι λένε πως μπορεί να κορνάρει πιο γρήγορα από την σκέψη του. Δεν κάνει διακρίσεις και κορνάρει-βρίζοντας ταυτόχρονα- για το οτιδήποτε (και τον οποιονδήποτε). Βρίζει όποιον δεν του παραχωρήσει προτεραιότητα, βρίζει επειδή έχει κίνηση, βρίζει που ανέβηκε η βενζίνη, βρίζει που κατέβηκε η βενζίνη, βρίζει το φανάρι που αργεί, βρίζει αυτούς που αργούν να ξεκινήσουν στο φανάρι, βρίζει τον μετανάστη που του πλένει τα τζάμια, βρίζει τα τζάμια που λέρωσαν, βρίζει τις γιαγιάδες που περνάνε αργά τον δρόμο, βρίζει τα παιδάκια που περνάνε γρήγορα τον δρόμο και για να μην το κουράσω περισσότερο βρίζει τα πάντα. Στο αυτοκίνητο του δεν ακούγεται μουσική γιατί από τα νεύρα του (ενώ έψαχνε να παρκάρει) το ξερίζωσε και το έφαγε. Όσο χρόνο βρίσκεται μέσα στο αυτοκίνητο σε μία διαδρομή τόσο χρόνο βρίσκεται και έξω από αυτό, κλωτσώντας το αυτοκίνητο όποιου του αντιμίλησε ή τον κοίταξε στραβά ή έστω του χαμογέλασε. Δεν μπορείτε να ξεχωρίσετε τον νταή από το μοντέλο αυτοκινήτου που έχει αλλά από τα αναρίθμητα χτυπήματα που έχει στο αμάξωμα. Μόλις ο νταής τελειώσει την διαδρομή του μεταμορφώνεται σε φυσιολογικό άνθρωπο και κανείς δεν ξέρει τι κρύβει μέσα του. Στην σύγχρονη Αθήνα, όλοι οι κάτοικοι παρουσιάζουν συμπτώματα νταϊσμού.
Αυτοκίνητα που προτιμά: Δεν προτιμά συγκεκριμένα αυτοκίνητα καθώς κατά την επιλογή δεν οδηγά οπότε και είναι φυσιολογικός άνθρωπος.

Ο Έχω Λεφτά (και λίγο από βλαχόπλουτο): Ο «έχω λεφτά» έχει λεφτά και θέλει να το ξέρεις. Κυκλοφορεί με ότι καλύτερο υπάρχει στην αγορά και έχει αναπτύξει το special ability του κενού βλέμματος. Όταν δηλαδή προσπαθείς να τον δεις από το δίπλα αυτοκίνητο ακόμα και αν γυρίσει το βλέμμα του προς εσένα (σχεδόν αδύνατο) δεν σε βλέπει ποτέ! Μέσα στο αυτοκίνητο δείχνει πάντα πως κάνει κάτι τρομερά σημαντικό. Το τι μουσική ακούει παραμένει άγνωστο καθώς δεν ακούγεται ο παραμικρός ήχος στον έξω κόσμο. Πάντα βλέπεις τα αυτοκίνητα τους παρκαρισμένα στις καλύτερες θέσεις όμως ποτέ κανείς δεν έχει δει έναν «έχω λεφτά» να παρκάρει. Οι αστυνομικοί τρέμουν και μόνο στην ιδέα πως ένας «έχω λεφτά» θα σταματήσει και θα τους μιλήσει και φροντίζουν να τους αφήνουν στην ησυχία τους. Πολλοί μπερδεύουν τον «έχω λεφτά» με τον βλαχόπλουτο. Ο βλαχόπλουτος δεν έχει ιδιαίτερα λεφτά, αλλά έχει πάρει 10 δάνεια και εκτός από το αυθαίρετο έχει αγοράσει και μία Mercedes. Θα τον ξεχωρίσετε από τον -σας παρακαλώ κοιτάξτε τι αμάξι έχω- τρόπο που κοιτάει τους δίπλα οδηγούς.
Αυτοκίνητα που προτιμά: Mercedes, BMW, Porsche, Bentley, Jaguar και γενικά ότι έχει τιμή πάνω από 80.000 ευρώ. Ο βλαχόπλουτος από την άλλη προσπαθεί να αγοράσει τις παραπάνω μάρκες αλλά παίρνει μόνο τα φθηνότερα μοντέλα τους.

Το Κακομαθημένο: Το κακομαθημένο από τα νήπια λέει όλη μέρα κι όλη νύχτα για τον μπαμπά του. Δεν είναι μόνο πως τον θαυμάζει, θέλει να γίνει ακριβώς σαν κι αυτόν και να ακολουθήσει τα βήματα του. Μπήκε από μικρό στην ίδια σχολή με τον πατέρα του, οργανώθηκε και αυτό στην ΔΑΠ-ΠΑΣΠ, ψάχνει και αυτό από μικρό τρόπους να βγάλει διεφθαρμένα χρήματα και γενικά κάνει τα πάντα για να κάνει τον μπαμπά περήφανο. Φυσικά ο μπαμπάς από την πολλή περηφάνια του αγοράζει και ένα δώρο για κάθε επιτυχημένη πράξη μίμησης. Έτσι μόλις καταφέρει να περάσει στην ίδια σχολή που θέλει ο μπαμπάς τον περιμένει στο σπίτι το αγαπημένο του αυτοκίνητο. Το κακομαθημένο πετυχαίνει να το μισούν και να το βρίζουν όλοι οι συνομήλικοι του από μωρό και για αυτό έχει μία μόνιμη έκφραση ξινίλας στο πρόσωπό του. Προβάρει από μικρό το κενό βλέμμα (βλέπε τον «έχω λεφτά») ώστε να μπορέσει να το τελειοποιήσει όταν μεγαλώσει. Θα το συναντήσετε κυρίως σε in στέκια και προορισμούς όπου θα βγάζει συνεχώς φωτογραφίες για να εμπλουτίσει το fbook του. Στο δρόμο είναι αδιάφορο καθώς νομίζει πως όλοι το κοιτάνε και  κάνει το κενό βλέμμα αλλά κανείς δεν του δίνει μεγάλη σημασία. Μεγάλος του εχθρός είναι ο «επαναστάτης χωρίς αιτία» με τον οποίο πολύ συχνά είναι και αδέρφια (ο επαναστάτης χωρίς αιτία μισεί το ότι γεννήθηκε πλούσιος και κάνει τα πάντα διαφορετικά από τον πατέρα του)
Αυτοκίνητα που προτιμά: Τις εταιρείες που προτιμάει και ο μπαμπάς αλλά τις νεανικές τους εκδόσεις. BMW Z4, Audi TT, Audi S5, Mercedes SLK, Porsche Boxster

O Τζίπουρας: Ο τζίπουρας είναι μία κατηγορία που εμφανίστηκε μόλις τα τελευταία 10 χρόνια. Η ιδέα των εταιρειών αυτοκινήτου να κυκλοφορήσουν αυτοκίνητα που έμοιαζαν με εκτός δρόμου (τζιπ ελληνιστί) αλλά προορίζονταν για χρήση σε άσφαλτο ήταν η απάντηση στις προσευχές εκατομμυρίων 50άριδων. Επιτέλους θα μπορούσαν να κρύψουν την στυτική τους δυσλειτουργία πίσω από ένα θηρίο 2 τόνων και 5 μέτρων. Έτσι για να δει όποιος αμφισβήτησε τον αντρισμό τους τι μεγάλο αμάξι που έχουν αυτοί. Και για να δουν όλοι αυτοί με τα μικρά αυτοκίνητα τους πως αν τους δώσουν μία θα τους διαλύσουν. Εντελώς απρόσμενα τα SUV ξετρέλαναν και τις γυναίκες οι οποίες γκρέμισαν τους μύθους περί γυναικείας αισθητικής. Στον δρόμο οδηγούν σαν βασιλιάδες της ασφάλτου και τους τρώει η στεναχώρια αν χρειαστεί να παρκάρουν χωρίς να ανέβουν σε πεζοδρόμιο. Οι βενζινάδες είναι ερωτευμένοι μαζί τους και τους φιλάνε τα χέρια κάθε φορά που μπαίνουν στον πρατήριο. Οι άλλοι οδηγοί δεν έχουν δει ποτέ έναν Τζίπουρα την ώρα που οδηγάει καθώς βρίσκονται σε τεράστιο ύψος. Από μαρτυρίες νταλικέρηδων όμως ξέρουμε πως στο ραδιόφωνο ακούν το «Είναι όλα στο μυαλό σου, δεν σε πήραν τα χρόνια» και το «Συμβαίνει σε όλους, δεν είσαι λιγότερο άντρας».
Αυτοκίνητα που προτιμά: Οποιοδήποτε SUV, φυσικά όσο μεγαλύτερο τόσο καλύτερο. Αν αποκτήσει έναν από τους βασιλιάδες BMW X5, Audi Q5, Porsche Cayenne θα είναι ακόμα πιο χαρούμενος.

Ο Κάγκουρας (υπέροχη λέξη): Ο κάγκουρας, αν και πολλοί τον κακολογούν, είναι αυτός που δίνει χρώμα στους δρόμους μας. Είναι αυτός που θα βάψει ένα αρχαίο Hyundai Lantra πράσινο με ροζ φλόγες και θα του βάλει μπλε φωτάκια από κάτω. Είναι ο καλλιτέχνης των δρόμων που θέλει να τονίσει τις αισθήσεις όλων όσο βρίσκονται γύρω του. Αυτός είναι ο λόγος που έχει 600 ηχεία στο αυτοκίνητο και ακούει την μουσική όσο πιο δυνατά γίνεται, γιατί πολύ πριν όλοι εσείς που τον κακολογείτε ανακαλύψετε το facebook και το wall για να μοιράζεστε τα τραγούδια που σας αρέσουν, ο κάγκουρας είχε βρει τον δικό του τρόπο να μοιράζεται τις μουσικές του επιλογές. Για αυτόν το αυτοκίνητο είναι δημιουργία και τρόπος έκφρασης (εξού και οι χρωματισμοί). Για να φτιάξει το αυτοκίνητο του όσο περισσότερο μπορεί θυσιάζει τα πάντα (την σύνταξη της γιαγιάς, τα χωράφια στο χωριό). Μεγάλος του στόχος το αυτοκίνητο του να γίνει 800 άλογα και 60 χρώματα. Αν δύο κάγκουρες συναντηθούν τα πράγματα είναι δύσκολα καθώς μπορεί να απομείνει μόνο ένας και η «κόντρα» αποτελεί την φυσιολογική συνέχεια. Είναι τα αγαπημένα παιδιά των αστυνομικών καθώς παρανομούν παντού, πάντα και χωρίς λόγο. Εξάλλου οι αστυνομικοί τους ακούν από τα 3 χιλιόμετρα λόγω εξάτμισης και είναι εύκολη λεία. Οι κάγκουρες μπορεί να μεγαλώσουν και να προσπαθήσουν να σοβαρευτούν αλλά ποτέ δεν ξεχνάν την μεγάλη τους αγάπη.
Αυτοκίνητα που προτιμούν: Honda Civic, Citroen Saxo, Seat Ibiza, BMW E36. Αν μεγαλώσουν και πάνε καλά και οι δουλειές οπότε και πρέπει να σοβαρευτούν βολεύονται με κανένα Honda S2000,Nissan 350Z κ.λ.γ. (και τα λοιπά γιαπωνέζικα)

Αυτές είναι οι βασικότερες και πολυπληθέστερες φυλές των δρόμων όπου λίγο ή πολύ ανήκουμε όλοι. Η μόνη φυλή που δεν αναφέρθηκε είναι ο βασιλιάς ταρίφας καθώς θα έπρεπε το κείμενο να γίνει τουλάχιστον 5 σελίδες. Μην ανησυχείτε δεν θα υπάρξει νούμερο 4, ούτε revisited, ούτε καν prequel (τα ίδια έλεγε και ο Peter Jackson για το Hobbit).  
      

3 σχόλια:

  1. meta ton nono, to matrix, ta x-men kai ton arxonta epitelous mia aksia 3logia!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σωστός ο Ps,αλλά ξέχασες το Ace Ventura!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. το αυτοκίνητο του δεν ακούγεται μουσική γιατί από τα νεύρα του (ενώ έψαχνε να παρκάρει) το ξερίζωσε και το έφαγε. GAMHSE

    KAI OI KAGKOURES TA SPASAN

    P.S. Mou spaei tarxidia ka8e fora me to spam control de 8a grafw tosa sxolia

    ΑπάντησηΔιαγραφή