Twitter Buttons

Κυριακή 3 Απριλίου 2011

Ρόδα, Τσάντα και Psychology (Part 2)

Previously on Ρόδα Τσάντα και Psychology:  Η χαζογκόμενα πάλεψε και απέκτησε το Mini Cooper των ονείρων της, «τι γλυκούλικο που είναι το Mini Cooper, το θέλωωωωω.». Ο Ανάρχας διαφώνησε με τους αστυνομικούς ως προς το αν έχουν την δικαιοδοσία να τον γράψουν καθώς δεν τους αναγνωρίζει. Ο οικογενειάρχης πήγε και ήρθε από την δουλειά με την ίδια μίζερη έκφραση, ενώ η γυναίκα του δεν έχασε την ευκαιρία να του τα ψάλλει. Τέλος ο alternative έκανε τα πράγματα με τον δικό του μοναδικά εναλλακτικό τρόπο αποφεύγοντας τις σειρήνες του mainstream. Και τώρα η συνέχεια στις οθόνες σας.

 Η νοικοκυρά: Η νοικοκυρά είναι η μεγαλύτερη αδικημένη των ελληνικών δρόμων. Συνήθως το αυτοκίνητο της είναι ότι πιο φθηνό υπάρχει στην αγορά καθώς ο άντρας της (ο οικογενειάρχης) δεν κρίνει σκόπιμο να χαραμίσει λεφτά σε μία γυναίκα που του έχει ήδη κάτσει. Της αγοράζει λοιπόν ότι πιο φθηνό μπορεί να βρει  με την δικαιολογία «δεν καίει καθόλου, την κάνει την δουλειά του». Πάνω που η νοικοκυρά αρχίζει να αποδέχεται την ιδέα πως θα κυκλοφορεί με ένα αυτοκίνητο που δεν της αρέσει καθόλου ο άντρας της την αποτελειώνει δείχνοντας της τον χώρο αποσκευών και λέγοντας την ανατριχιαστική ατάκα « Πω πω, είναι τέλειο για σένα, δες πόσο χώρο έχει για τα ψώνια του super market» και φέρνει την νοικοκυρά σε κατάσταση εσωτερικού βρασμού. Μετά βέβαια λέει στους φίλους του «δεν είναι αυτή η γυναίκα που παντρεύτηκα, δεν μπορώ να καταλάβω τι φταίει» αλλά αυτό είναι θέμα που θα ασχοληθούμε μία άλλη φορά. Στον δρόμο είναι ότι πιο φοβισμένο και αναποφάσιστο κυκλοφορεί. Το ραδιόφωνο παίζει πάντα εκπομπές τηλεοπτικών celebrities για να μην νιώθει τόσο μακριά από την τηλεόρασή της. Ατάκες του στυλ «τράβα στην κουζίνα σου να πλύνεις κάνα πιάτο» ανήκουν στην καθημερινότητα της αλλά δεν την απασχολούν ιδιαίτερα. Το παρκάρισμα ανήκει στην σφαίρα της επιστημονικής φαντασίας και οι αστυνομικοί την αποφεύγουν γιατί ξέρουν πως αν αρχίσει να τους τα ψέλνει τίποτα δεν την σταματάει.
Αυτοκίνητα που προτιμά (όχι πως της πέφτει λόγος): Στην καλύτερη περίπτωση Hyundai i10, Kia Picanto, Fiat Panda, Toyota Aygo και γενικά οτιδήποτε υπάρχει σε έκδοση κάτω από 10.000 ευρώ. Στην χειρότερη περίπτωση μικρό μεταχειρισμένο μέχρι 3000 ευρώ

Ο αγρότης της ασφάλτου: Ο αγρότης της ασφάλτου κυκλοφορεί πάντα με λασπωμένο διπλοκάμπινο. Το παράθυρο είναι ανοιχτό χειμώνα καλοκαίρι όπως και το πουκάμισό του. Tο χρυσό σταυρουδάκι που βρίσκεται στον λαιμό του μπορεί να τυφλώσει τους απέναντι οδηγούς και να προκαλέσει ατυχήματα, ευτυχώς όμως το δασύτριχο στήθος του μειώνει την λάμψη. Στο ραδιόφωνο παίζει πάντα Βασίλης Τερλέγκας ή Σότης Βολάνης και πάντα σε πολύ δυνατή ένταση. Αν τον πετύχετε στο χωριό του μην ξεχνάτε πως έχει πάντα προτεραιότητα και πρέπει να του την παραχωρήσετε. Με το παρκάρισμα έχει ιδιαίτερη σχέση καθώς το διπλοκάμπινο σκαρφαλώνει παντού για αυτό μη απορήσετε αν το δείτε πάνω σε κανένα σιντριβάνι. Οι αστυνομικοί δεν βγάζουν πολλή συνεννόηση καθώς χρησιμοποιεί συνεχώς την ατάκα «δεν τα ξέρω εγώ αυτά, εγώ είμαι από χωριό». Μέσα στην κίνηση είναι ο πιο χαρούμενος καθώς μπορεί να χρησιμοποιήσει τις φονικές ατάκες πεσίματός του «ζαχαροπλάστης ήταν ο μπαμπάς σου, να σουν κατσίκα να σε αρμέξω(μπλιαχ) κ.α.»
Αυτοκίνητα που προτιμά: Nissan Navara, Toyota Hillux, Mitsubishi L200, Isuzu D-Max

Ο Βενζινοαίματος: Ο Βενζινοαίματος είναι μία ιδιαίτερη και παρεξηγημένη κατηγορία καθώς τον μπερδεύουν συνέχεια με τους κάγκουρες (κάγκουρες στο Part 3). Η σχέση του με τα αυτοκίνητα είναι πολύ ιδιαίτερη καθώς περιγράφετε ως ερωτική. Οι υπόλοιποι άνθρωποι δεν μπορούν να καταλάβουν τους λόγους για τους οποίους οδηγεί ολομόναχος ανεβαίνοντας στα βουνά τρέχοντας σαν τρελός, όμως ποιος ξέρει γιατί κάνει κάτι ένας ερωτευμένος; Στον δρόμο είναι ότι καλύτερο υπάρχει οδηγικά και παρκάρει χωρίς χέρια και με κλειστά μάτια. Οι αστυνομικοί είναι οι μεγάλοι του εχθροί και οι μόνοι που μπορούν να του χαλάσουν την οδηγική νιρβάνα. Στο ραδιόφωνο δεν παίζει τίποτα γιατί δεν υπάρχει καλύτερη μουσική για αυτόν από τον ήχο του κινητήρα. Απεχθάνεται να έχει κόσμο στο αυτοκίνητο γιατί του χαλάει την απόλαυση και μπορεί να μιλάει ατελείωτες ώρες για μία συγκεκριμένη στροφή και για τον τρόπο που αποφάσισε να την στρίψει. Θα τους ξεχωρίσετε από το χαμόγελο που είναι ζωγραφισμένο στα χείλη τους ενώ οδηγούν που θυμίζει 18χρόνο μετά την πρώτη του σεξουαλική επαφή.
Αυτοκίνητα που προτιμά: Subaru Impreza, BMW M3, Mitsubishi Evo, οτιδήποτε με το σήμα της Ferrari, όλες τις Porsche –εκτός της Cayenne- και γενικά το οποιοδήποτε αυτοκίνητο ανεξαρτήτου αξίας έχει φτιαχτεί για να οδηγείτε γρήγορα.

Ο οικολόγος: Ο οικολόγος έκανε σχετικά πρόσφατα την εμφάνιση του στους δρόμους σπάζοντας τα αρχίδια όλων των υπολοίπων. Είναι φίλος με τις φώκιες, τα πουλιά και τα δέντρα και ο τρόπος να το δείξει είναι να πάρει ένα τεράστιο τζιπ που καίει όσο μια πολυκατοικία με την δικαιολογία πως είναι υβριδικό. Στο ραδιόφωνο ακούγονται cd με ήχους από πάπιες, φίδια, ακρίδες, θροΐσματα δέντρων και κλανιές ιπποποτάμων. Δεν παρκάρει ποτέ στον δρόμο για να μην παρενοχλήσει το οικοσύστημα της αθηναϊκής κάμπιας. Στον δρόμο κινείται όσο πιο γραμμικά γίνεται καθώς προσπαθεί να σπάσει το ρεκόρ κατανάλωσης της γυναίκας του. Κοιτάει τους υπόλοιπους οδηγούς με επικριτικό ύφος γιατί αυτοί καταστρέφουν τον πλανήτη που αυτός μαζί με τον ΣΚΑΙ προσπαθούν κάθε μέρα να σώσουν. Οι οικολόγοι πολλαπλασιάζονται εντελώς διαφορετικά από τα είδη προς εξαφάνιση καθώς αυξάνονται σαν τα κουνέλια κάνοντας την οικολογία το πιο hot και in trend της εποχής.
Αυτοκίνητα που προτιμά: Toyora Prius, Lexus 400h και όλα τα υβριδικά (ανυπομονούν για την κυκλοφορία της Porsche Cayenne Hybrid, ενός πραγματικά οικολογικού αυτοκινήτου)

To be continued (Πάλι;;;Δεν τελειώνει ποτέ;)

3 σχόλια: