Twitter Buttons

Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου 2013

Da Fuck? *



*Μεταφραση: Τι στο διάολο? ( Σε απλά ελληνικά), Πλάκα μου κάνεις ρε man? (στα αθηναϊκά), Τι λαλείς ρε κουμμμμπάρε? ( στα κυπρικακά), Πως γένεν αυτό? (στα Ογκουνσοτιακά)

Αυτές είναι οι σκέψεις που πέρασαν από το μυαλό μου –και σίγουρα και οποιουδήποτε άλλου- όταν έπεσε στα χέρια μου (περπατούσα αμέριμνος και από κάπου ψηλά έπεσε, δεν κάνω μεταφορές και μαλακίες εγώ) η εφημερίδα τα Νέα της Πέμπτης 5 Σεπτεμβρίου 2013. Προσοχή, 2013, στο σήμερα δηλαδή.


Για να πάρουμε τα πράγματα από την αρχή, το Πασόκ, έκανε την προηγούμενη βδομάδα, ένα συμπόσιο για τα 39 χρόνια από την ίδρυση του. Καταρχάς, ποιος στο πούτσο διοργανώνει συμπόσια? Τι φάση, αρχαίοι Ρωμαίοι είναι? Ο Γάιος Βενιζελιανός Μάρτιος? Ο Σημίτιος? (Ναι οκ, πολύ φθηνά τα αστειάκια, αλλά εγώ γέλασα, οπότε σιωπή). Μα πραγματικά, έκατσε τώρα ένας επικοινωνιολόγος και σκεφτόταν λέξεις που ακούγονται ωραίες και του έκατσε το συμπόσιο. Αφού απέκλεισε τις δύο άλλες φιναλίστ, το τσιμπούσι και το «να φέρω τίποτα από το σπίτι να κάνουμε καμιά κατάσταση» (εγώ αυτό θα ψήφιζα).

Τι είναι συμπόσιο λοιπόν, το συμπόσιο προέρχεται από τις λέξεις συν+πίνειν, μια συνάθροιση λοιπόν φίλων με σκοπό το να πιουν. Στα συμπόσια έπρεπε ο καθένας να φέρει από κάτι (φοιτητική φάση, που όλοι φέρνουν μπύρα ή κρασί και σου πίνουν την Havana). Απαγορεύονταν αυστηρά οι γυναίκες, εκτός αν ήταν χορεύτριες ή εταίρες (βάλτε κάθε γυναίκα Βουλευτή του Πασοκ στην αντίστοιχη θέση). Στο πρώτο μέρος τρώγανε κάστανα, κουκιά και γενικά τροφές που θα απορροφήσουν το αλκοολ με σκοπό στο δεύτερο μέρος να πιουν όσο περισσότερο μπορούν (true story όλα).

Μετά από όλα αυτά, και τόσο πολύ αλκοόλ εξηγείται και αυτό το εξώφυλλό της εφημερίδας. Όπως βλέπετε και πιο πάνω αναφέρει πως το Πασόκ αλλάζει σελίδα! Υιούπιιιιιι και για δείτε τι έχει η καινούργια σελίδα? Τον Βενιζέλο, τον Σημίτη και τον Γιωργάκη! Ουάου, χαμός. Όλοι πασοκάρα με τα μπούνια, τρελαθήκατε φαντάζομαι ε? Ποιος θα το περίμενε ε? Ο Γιωργάκης λέει γύρισε και είναι ξανά έτοιμος, μετά από 2 χρόνια διακοπές σε όλο τον κόσμο, προφανώς και είναι έτοιμος. Απολογήθηκε και για το «λεφτά υπάρχουν», μισή ώρα μιλούσε για αυτό. Μπορούσε να πει απλά «οκ σόρρυ guys, αυτή η ατάκα τερμάτισε την μαλακία». Εκεί και ο Σημίτης, να λέει πάμε όλοι μαζί όπως το ’74. Ο Βενιζέλος να στέλνει προσκλητήριο για την συγκρότηση της κεντροαριστεράς…( εμένα δεν μου ήρθε ακόμα, ας το έστελνε ηλεκτρονικά, έχω αγωνία). Γενικά όπως βλέπετε είναι καλό να μην πίνεις γιατί βλέπετε τι μπορείς να κάνεις.

Στο Δαφνί 3 τρελοί που νομίζουν πως είναι όλοι ο Ναπολέων, ίσως έχουν καλύτερη συναίσθηση των πράξεων τους. Δηλαδή μετά από όσα έγιναν, η τακτική τους είναι αυτή? Δηλαδή θα τρελαθώ. Και υπάρχει ακόμα κόσμος που τους πιστεύει και τους στηρίζει. Αλλά είναι λογικό, οι πολιτικοί είναι μια βιτρίνα της κοινωνίας, αυτοί οι πολιτικοί μας αξίζουν. Είναι σαν αυτούς που την στιγμή που ψηφίζεται π.χ. ένα νέο μνημόνιο, πίνουν ποτάκι πλατεία Αγίας Ειρήνης και λένε «ντάξ εγώ θέλω έναν ηγέτη να με εμπνεύσει ρε παιδί μου, αλλιώς δεν κάνω τίποτα». Εδώ υπάρχει κόσμος που αναπολεί Αντρέα και Καραμανλή (da fat one), δεν μπορούν να δούνε με τα μάτια ενός ιστορικού 40 χρόνια μετά? Πόσο θα τους θάψει η ιστορία? Πως θα ρίξει σε αυτές τις κυβερνήσεις όλη την ευθύνη της καταστροφής μιας χώρας?

Αλλά εντάξει no worries, το Πασόκ άλλαξε σελίδα, στην ΝΔ οι καραμανληκοί (το auto correct μου βγάζει suggest «καρναβαλικοί», γάμησε) συσπειρώνονται, στον Σύριζα παίρνουν τα χάπια σχιζοφρένειας και ίσως δουλέψουν και στην Χρυσή Αυγή είναι στο Υ, και μόλις τελειώσουν την άλφα βήτα θα μας δείρουν και με το πνεύμα τους, εκτός απ’ τις γροθιές τους.     

Επίσης τα Νεα βροντοφωνάζουν την ανεξαρτησία του τύπου. Ούτε το σοβιετικό υπουργείο προπαγάνδας δεν θα το άφηνε να περάσει. Θα ήταν κάπως «Είναι λίγο too ματσίλα ρε comrades, vodka, vodka (πάντα έτσι τελειώνουν τις φράσεις τους)». Αλλά τουλάχιστον έκανε καλό καιρό και είχαμε χρόνο για μία τελευταία απόδραση, για να φορτίσουμε τις μπαταρίες μας (κάποτε πρέπει να γράψω ένα κείμενο για το πόσο κουρασμένος γυρνάς από τις διακοπές). Οπότε τώρα καλό χειμώνα και θα ασχοληθούν οι έλληνες και με τα ποταπά θέματα του ποιος μας κυβερνάει, κτλ, κτλ.

P.S. Κανείς δεν ρώτησε για την λύση κάποιου προβλήματος του. Κατάλαβα όμως το γιατί. Αφού άλλαξε σελίδα το Πασοκ, ποια προβλήματα.

P.S. 2 Αν γκουγκλάρετε «Το Πασόκ αλλάζει σελίδα, βγαίνουν εκατοντάδες άρθρα, σχεδόν 6 τον χρόνο.

P.S. 3 Ο Άκης που ήταν? Αλλάξανε σελίδα χωρίς αυτόν?

P.S. 4 Κάποιοι ίσως να μην κατάλαβαν τι είναι τα Ογκουνσοτιακά. Ντροπή, είναι μέρος του pop culture μας αλλά οκ, σας δίνω το λινκ. 12 δευτερόλεπτα, δείτε το, και αφουγκραστείτε στο τέλος αυτή την αυθόρμητη απορία…. «Πως γένειν αυτό?». http://www.youtube.com/watch?v=YaBFxeUJBc8


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου