Twitter Buttons

Τετάρτη 18 Μαΐου 2011

Gazoza LeMon(ντ) 18/05/2011




Κάποτε για να ενημερωθείς χρειαζόταν απλά να περάσεις μία βόλτα από ένα δημόσιο κτίριο ώστε να ακούσεις τα πιο hot νέα από τον κήρυκα (εντάξει το ξεκίνησα από λίγο παλιά, ακολουθεί άλμα 2000 ετών). Στην συνέχεια η ανάπτυξη της τυπογραφίας γέννησε την εφημερίδα, έτσι εκατομμύρια άνθρωποι απέκτησαν πρόσβαση στην ενημέρωση και μπόρεσαν επιτέλους να ασχοληθούν με κάτι ενώ ήταν  στην τουαλέτα ( οι μαρτυρίες για το τι ακριβώς έκαναν μέχρι τότε είναι συγκεχυμένες). Να σημειωθεί εδώ πως στην αρχή της ζωής της η εφημερίδα προοριζόταν αποκλειστικά για ανάγνωση και δεν υπήρχαν ένθετα και cd δώρο!! Στις αρχές του 20ου αιώνα την εμφάνιση του έκανε και το ραδιόφωνο. Η πρώτη μορφή άμεσης ενημέρωσης άλλαξε τον τρόπο και την ταχύτητα με την οποία μεταδίδονταν τα νέα. Πλέον όπου και αν ζούσες το μόνο που χρειαζόταν να κάνεις, ήταν να συντονιστείς στον σταθμό της αρεσκείας σου και τα νέα έρχονταν σε σένα.

 Όμως ακόμα κάτι έλειπε από τα σπίτια. Η οικογένεια καθόταν στο σαλόνι και κανείς δεν ήξερε που να κοιτάξει. Ακούγανε για διαμελισμένα πτώματα στις ειδήσεις και δεν είχαν δει ποτέ. Στα έπιπλα επικρατούσε αναρχία καθώς δεν υπήρχε καμία τάξη στον προσανατολισμό τους. Και τότε ,ευτυχώς, η τηλεόραση ήρθε για να τα λύσει όλα. Πλέον δεν χρειαζόταν να μιλάς με την γυναίκα σου μετά το φαγητό, δεν αναρωτιόσουν που στο διάολο να κοιτάει ο καναπές σου, πλέον η μάνα που έχασε τα παιδιά της απέκτησε πρόσωπο και το δράμα εικόνα, οι δημοσιογράφοι άρχισαν να προσέχουν τα κιλά τους και όλοι αναρωτιόμασταν «μα πώς ζούσαμε πριν την τηλεόραση;». Και εκεί που πήγες να ηρεμήσεις, εκεί που έλεγες «τώρα είμαστε ολοκληρωμένοι» εμφανίζεται το ίντερνετ και φέρνει την επανάσταση. Πλέον μπορείς να ενημερώνεσαι από χιλιάδες πηγές, από όλες τις χώρες, από εγκυρότατα blogs με σήμα το ποντίκι μέχρι και site άνεργων μεγαλοδημοσιογράφων.

Η ενημέρωση είχε περάσει στα χέρια του καθένα, η ενημέρωση ολοκληρώθηκε. Όμως το ίντερνετ πολλές φορές είναι εχθρός του ίδιου εαυτού του. Ο όγκος της ενημέρωσης θυμίζει λαβύρινθο και χρειάζεται κάποιος για να σε βγάλει από αυτόν. Κάποιος που λέει τα πράγματα με το όνομα τους, κάποιος που ποτέ δεν φοβήθηκε τα συμφέροντα (τα συμφέροντα τον βλέπουν και τρέμουν βασικά), κάποιος που θα ρίξει άπλετο φως (όχι ο Καραμανλής), κάποιος με τεράστιο δίκτυο πληροφοριών. Η δημοσιογραφική ομάδα της Gazoza Lemon(ντ).

Η ελληνική φιλοξενία ξανά στο προσκήνιο: Την τελευταία εβδομάδα γίναμε μάρτυρες, για μία ακόμα φορά, της διάσημης ελληνικής φιλοξενίας. Οι χρυσαυγίτες μην μπορώντας να βλέπουν άλλο τους μετανάστες να βαριούνται και να περνάνε την μέρα τους προσπαθώντας να επιβιώσουν, αποφάσισαν να τους ψυχαγωγήσουν με ένα πατροπαράδοτο κυνηγητό. Το πάρτι στήθηκε σε όλο το κέντρο της Αθήνας. Στο ρόλο του κυνηγημένου οι μετανάστες οι οποίοι τρέχανε γελώντας και τραγουδώντας μην μπορώντας να πιστέψουν το πόσο καλά περνάνε. Οι χρυσαυγίτες από την άλλη για να προσδώσουν μία νότα αδρεναλίνης κρατούσαν στα χέρια τους μαχαίρια, ρόπαλα και αλυσοπρίονα ώστε οι μετανάστες να τα δώσουν όλα. Όταν έπιαναν ένα μετανάστη τον σάπιζαν στο ξύλο ώστε την άλλη φορά να προσπαθήσει περισσότερο. Για κάθε μετανάστη κέρδιζαν 100 πόντους. Οι μετανάστες το μόνο που κέρδιζαν αν ξέφευγαν ήταν η σωματική τους ακεραιότητα. Στο τέλος η νικήτρια ομάδα των χρυσαυγιτών μαζεύτηκε στην Ομόνοια όπου και έψαλλε τον εθνικό ύμνο. Μετά το πέρας των εκδηλώσεων ο αρμόδιος υπουργός δήλωσε αποκλειστικά στην Gazoza Lemon(ντ) « Οι μετανάστες αναγκάστηκαν να έρθουν στην χώρα μας, παράτησαν τα πάντα για ένα καλύτερο αύριο. Το λιγότερο που μπορούμε να κάνουμε λοιπόν εμείς είναι να τους κάνουμε να αισθανθούνε σαν στο σπίτι τους. Η άψογη διοργάνωση του κυνηγητού με την, συνδρομή πάντα της αστυνομίας, μας κάνουν περήφανους και ανυπόμονους για το κυνηγητό νούμερο 2»

Καμαριέρα και DSK: Η διεθνής κατακραυγή για την απόπειρα βιασμού της καμαριέρας από τον DSK προκάλεσε έκπληξη σε όλο τον ελληνικό λαό. Καταρχάς οι έλληνες πολίτες νιώσαμε προδομένοι καθώς o DSK είχε 10 εκατομμύρια ανθρώπους για να ικανοποιήσει τις σεξουαλικές του ορέξεις και δεν μπορούμε να καταλάβουμε τι περισσότερο είχε αυτή η άχαρη καμαριέρα από εμάς. Βέβαια έφταιγε και ο DSK καθότι μπορούσε απλά να ακολουθήσει την πάγια τακτική του ΔΝΤ. Να την καταστρέψει οικονομικά και μετά η καμαριέρα να αναγκαστεί να τον παρακαλέσει να την εκμεταλλευτεί. Το θέμα βέβαια είναι πως DSK έρχονται και παρέρχονται, το ΔΝΤ όμως μένει, τζάμπα η χαρά.

Κέρδισε το δικαίωμα να αυνανίζεται στην δουλειά της!: Στην Βραζιλία η 36χρονη Ana Catarian Bezerra, η οποία πάσχει από σοβαρή σεξουαλική διαταραχή και αυνανίζεται 40 φορές την μέρα, έφτασε μέχρι τα δικαστήρια για να κερδίζει το δικαίωμα του αυνανίζειν στην δουλειά της. Το δικαστήριο μην ξέροντας τι να κάνει πρότεινε στην Ana να αναζητήσει δουλειά στο ελληνικό δημόσιο. Το βιογραφικό της ξετρέλανε τις ελληνικές δημόσιες υπηρεσίες που σκοτώθηκαν για το ποιος θα την προσλάβει. Τελικά την μάχη κέρδισε η πολεοδομία όπου διορίστηκε άμεσα στην θέση του υποδιευθυντή. Εσωτερικές πηγές του υπουργείου εργασίας μας ανέφεραν πως αν καταφέρει να αυξήσει τον αριθμό των αυνανισμών σε 60+ θα κερδίσει εύκολα και θέση διευθυντή.

Η ελληνική λεβεντιά άλωσε την Γερμανία: Ο Κύπριος Λούκας με το Stero Mike απέδειξαν για μία ακόμα φορά σε όλη την Ευρώπη πως η ελληνική περηφάνια δεν μετριέται σε ευρώ. Παρά το ελάχιστο budget ( έμειναν σε ξάδερφο του Λούκα) και την αντιμετώπιση που έχουν οι έλληνες στην Γερμανία ( η Μέρκελ έδωσε διαταγή να τους ψάχνουν για τάπερ πριν μπούνε στον μπουφέ), κατάφεραν να σκαρφαλώσουν στην κορυφή της Ευρώπης (εντάξει 6 σκαλιά παρακάτω). Οι Ευρωπαίοι υποκλίθηκαν στον γεμάτο υπονοούμενα στίχο (που κανείς τους δεν κατάλαβε), στο ζεϊμπέκικο του στερεοφωνικού Μιχάλη που ήταν σαν να έβγαινε από την ψυχή του και εμείς θυμηθήκαμε πως όταν θέλουμε μπορούμε. Και του χρόνου το Αζερμπαϊτζάν θα νιώσει καυτή την ανάσα μας.

Υ.Γ.  H Gazoza Lemon(ντ) θα κυκλοφορεί κάθε εβδομάδα. Τώρα η μέρα εξαρτάται, εξάλλου και οι κυριακάτικες σπανίως βγαίνουν Κυριακή.

Υ.Γ.2  Special thanks στον Πασχάλη για το εξώφυλλο της Gazoza LeMon(ντ)



1 σχόλιο: