Twitter Buttons

Δευτέρα 14 Μαρτίου 2011

Οι Μαλακάσιανς και το κάστρο του Τακέσι



Και ενώ η παγκόσμια κοινή γνώμη δεν πρόλαβε να μαζέψει τα κομμάτια της από την οργή της φύσης στο λεκανοπέδιο. Και ενώ οι Μαλακάσιανς (ονομασία που έδωσε η διεθνής επιστημονική κοινότητα στους επιζώντες τις Μαλακάσας) προσπαθούν σιγά σιγά να σταθούν ξανά στα πόδια τους με την υποστήριξη ειδικών ψυχολόγων, μια νέα επίδειξη των φυσικών δυνάμεων έρχεται να αναστατώσει τον πλανήτη. Ο τεράστιος σεισμός στην Ιαπωνία και το τσουνάμι που ακολούθησε μας απέδειξε για άλλη μια φορά πως είμαστε πολύ μικροί μπροστά στην δύναμη της φύσης και ξύπνησε στους Έλληνες δημοσιογράφους τις πρόσφατες αναμνήσεις της έκρηξης του ηφαιστείου της Σαντορίνης και του τσουνάμι που κατέστρεψε τον Μινωικό πολιτισμό.

Πανικός ξέσπασε στα κανάλια για το ποιες είναι οι πιθανότητες να εκραγεί ξανά το ηφαίστειο της Σαντορίνης. Δεκάδες επιστήμονες καλούνται καθημερινά να εκφράσουν τις απόψεις για το πως ο ιαπωνικός σεισμός θα επηρεάσει την Ελλάδα έχοντας να επιλέξουν μεταξύ της απόλυτης καταστροφής από σεισμό, της απόλυτης καταστροφής από τσουνάμι και του πυρηνικού ολέθρου (φυσικά θα ακολουθήσει απόλυτη καταστροφή). Μάταια οι επιστήμονες προσπαθούν να καθησυχάσουν τους δημοσιογράφους. Ήδη η αφρόκρεμα των Αθηνών είναι αγανακτισμένη και ετοιμάζει κινήσεις ενάντια στην φύση  καθώς δεν μπορεί να ξεφύγει από την μανία της. Θα ζητήσει εξηγήσεις για τους λόγους που ο χιονιάς κατέστρεψε σχεδόν ολοκληρωτικά τα σπίτια τους στα βόρεια προάστια και τώρα το τσουνάμι απειλεί και ότι τους απέμεινε στα νότια (Οι φήμες που αναφέρουν πως το ζεύγος Σχοινάς-Γαρμπή φεύγει από την χώρα για τον φόβο του τσουνάμι, αφήνοντάς μας αβοήθητους, ελέγχονται ως ανακριβείς).
Όμως η Ελλάδα δεν ανησυχεί μόνο για το επικείμενο τσουνάμι (εξάλλου αν δεν χτυπήσει την Μύκονο δεν θα υπάρξει ιδιαίτερο πρόβλημα), αλλά και για τον πυρηνικό εφιάλτη που μοιάζει να ξαναχτύπησε. Μνήμες Τσερνόμπιλ επανήλθαν και δεκάδες απλοί πολίτες περιγράφουν τις συγκλονιστικές στιγμές που έζησαν το 1986, όταν δεν έφαγαν λαχανικά για σχεδόν 1 μήνα! Οι σουβλακοπώλεις δηλώνουν έτοιμοι να αντιμετωπίσουν την έξαρση κρεατοφαγίας που θα επέλθει και διευκρινίζουν πως στο «απ’ όλα» δεν θα τοποθετείτε ντομάτα μέχρι να περάσει ο κίνδυνος της ραδιενέργειας. Στην αντίπερα όχθη η εκκλησία ψάχνει τρόπους να αντιμετωπίσει την τεράστια επικείμενη αποτυχία της νηστείας και προτρέπει στους χριστιανούς τουλάχιστον να τρώνε το σουβλάκι σε ψωμάκι που δεν έχει λάδι.
Η μη κατανάλωση λαχανικών δεν είναι όμως η μοναδική επίπτωση που σπέρνει τον φόβο μετά την πυρηνική καταστροφή. Ο φόβος των μεταλλάξεων είναι εδώ, πιο πραγματικός από ποτέ. Στην Ιαπωνία η ανησυχία είναι σχεδόν ανύπαρκτη καθώς πόσο πιο περίεργοι μπορούν να γίνουν; Και πριν την καταστροφή υπήρχαν άνθρωποι που έπιναν 6 λίτρα νερό σε 10 δευτερόλεπτα, διαγωνισμοί Air Guitar (διαγωνίζονται στο ποιος μπορεί να μιμηθεί καλύτερα το παίξιμο κιθάρας χρησιμοποιώντας μόνο τα χέρια του, ίσως μετά την μετάλλαξη να βγαίνει πραγματικά ήχος), πρωτάθλημα καλλιτεχνικής ποδηλασίας σε στατικό ποδήλατο, το κάστρο του Τακέσι, το Big in Japan με την Καλομοίρα. Και να υπάρξουν λοιπόν μεταλλάξεις, κανένας δεν θα καταλάβει την διαφορά. Στην Ελλάδα όμως τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά. Το πυρηνικό νέφος πλησιάζει ώρα με την ώρα, το ίδιο και οι μεταλλάξεις. Τα σημαντικά πρόσωπα δεν θα μπορούσαν να μείνουν ανεπηρέαστα. Υπάρχουν φόβοι πως ο Σάκης Ρουβάς θα χάσει παντελώς την δυνατότητα οποιασδήποτε άλλης έκφρασης πριν του χαμόγελου, ο Άδωνις θα αποκτήσει την πολυπόθητη ικανότητα ταυτόχρονης παρουσίας σε 10 κανάλια, ο Αντώνης Κανάκης θα μεταλλαχτεί σε μαθηματικό με πρωτοφανείς ικανότητες και θα επαναδιατυπώσει όλες τις θεωρίες περί τυχαιότητας (τυχαίο; ναι) και ο αγαπημένος των παιδιών, Φωτούλης, θα μετατραπεί σε παιδεραστή.
Κανείς δεν ξέρει τι θα ξημερώσει αύριο, χιόνια, εγκέλαδος, τσουνάμι, πυρηνικές καταστροφές, όλα χτυπάν την Ελλάδα που μοιάζει έρμαιο της μοίρας της. Όμως αυτός ο περήφανος λαός, που όλοι ασχολούνται μαζί του γιατί έδωσε σε όλους τα φώτα του και τους κατέβασε από τα δέντρα (και οι σκάλες ελληνική εφεύρεση), θα σφίξει τα δόντια και θα βγει και πάλι νικητής.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου